Рубрики НовиниMilitary Tech

Нідерланди законтрактували у Чехії 9 САУ DITA для України

Опубликовал
Юрій Орос

Нідерланди законтрактували у Чехії 9 САУ DITA для України. Зброя є частиною великого голландського замовлення для України. Його виконуватимуть 2 виробники зброї в Чеській Республіці, серед іншого в Україну мають прибути 100 модернізованих бойових танків Т-72.

Гаубиця DITA — це сучасна вогнева система, яка здатна вражати цілі за десятки кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї. Нідерланди замовили дев’ять таких гаубиць для України. У командуванні збройних сил підкреслили, що підтримка України залишається найвищим пріоритетом для Нідерландів.

Раніше Нідерланди замовили у Чехії 100 зенітних установок MR-2, і, разом з США і Данією, 100 модернізованих бойових танків Т-72.

MR-2 — це проста мобільна зенітна система, яка ефективно знищує безпілотники. Т-72 — танк, добре знайомий українським солдатам, передає Defensie.nl. Після того, як техніка пройде випробування, вона відправиться в Україну.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Defence-ua передає, що важлива деталь по САУ DITA – високий рівень автоматизації, який дозволив скоротити екіпаж до 2 осіб, а башта має автоматичну подачу снарядів. Система управління вогнем дає змогу приймати мітку цілі від розвідувальних БПЛА та має опцію вибору типу боєприпасу для ураження того чи іншого виду цілі.

DITA забезпечує дальність стрільби до 39 кілометрів. Початковий темп ведення вогню – 6 пострілів на хвилину, постійний – 5 пострілів на хвилину, покинути позицію ця САУ може за 45 секунд.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос