Рубрики Новини

Nokia слідом за Ericsson йде з росії

Опубликовал
Володимир Скрипін

Фінська телекомунікаційна компанія Nokia прийняла рішення про повне припинення роботи на ринку рф.

У компанії повідомили, що через війну в Україні подальша присутність у росії неможлива та зазначили, що не очікують значних фінансових втрат, оскільки у 2021 році  на рф припадало менше ніж 2% обсягу чистих продажів.

«З перших днів вторгнення в Україну для Nokia було очевидно, що подальша присутність у росії неможлива. За останні тижні ми припинили постачання, зупинили нові інвестиції та переносимо за межі росії нашу обмежену науково-дослідну діяльність. Тепер ми можемо оголосити про повний вихід із російського ринку. У ході цього процесу нашим пріоритетом лишається безпека та благополуччя наших співробітників»,

Із офіційної заяви Nokia

Водночас Nokia має намір надалі підтримувати працездатність телекомунікаційних мереж росії — після отримання ліцензій, необхідних для надання цих послуг в умовах санкцій.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

За день до цього шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson повідомив, що призупиняє весь бізнес в росії на невизначений термін — його частка на російському телекомунікаційному ринку сягає 20%.

Huawei — єдиний із топ-3 найбільших постачальників телекомунікаційного обладнання, що продовжує працювати в росії. У 2021 році Ericsson, Nokia та Huawei контролювали майже 70% світового ринку телекомунікаційного обладнання.

  • 8 квітня Євросоюз схвалив п’ятий пакет санкції проти росії через вторгнення в Україну та звірства, які вчиняють російські окупанти. Їх частиною стали додаткові заборони на експорт квантових комп’ютерів та напівпровідників, високоякісної електроніки та програмного забезпечення. Тож тепер росія лишається без телекомунікаційного обладнання Ericsson і Nokia — найбільших постачальників обладнання для мобільного зв’язку.
  • Джерела російського видання «Коммерсант» повідомляють, що частка Ericsson на російському телекомунікаційному ринку сягає 20%. Ще раніше російська влада рекомендувала операторам мобільного зв’язку відмовитися від безлімітних тарифів та зменшити кількість інтернет-трафіку у пакетних планах. Аналітики вважають, що резервів обладнання операторів вистачить десь на пів року, а далі можуть початися серйозні перебої зі зв’язком.
Disqus Comments Loading...