Nokia, які Made in Europe. HMD Global почала виробляти 5G смартфони в Європі, а дебютною стала «невбивана» Nokia XR21

Опубликовал
Володимир Скрипін

Фінська HMD Global, якій раніше часто докоряли за зв’язки з Китаєм (хоча FIH Mobile лише один з ключових акціонерів), тепер має в асортименті смартфони Nokia, які Made in Europe. Щоправда, поки що лише для корпоративних клієнтів, тож ціна відповідна.

HMD Global тепер має Nokia, які Made in Europe

З 2016 року HMD Global випускає смартфони Nokia — і досить успішно, особливо попит мають «тупі» кнопкові телефони та «розкладачки». Менш як місяць тому HMD Global анонсувала зміну стратегії та запуск власного бренду смартфонів, а зараз відзначила наступну важливу віху розвитку — запуск виробництва 5G смартфонів в Європі. Перший смартфон HMD Global з написом Made in Europe на «спинці» став захищений Nokia XR21, який вже доступний для придбання корпоративним клієнтам.

Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі
Виробництво Nokia у Європі

В HMD Global акцентують підвищеній безпеці та захищеності даних. Виробник запевняє, що кожен пристрій проходить ретельне тестування програмного забезпечення та шкідливих програм в Європі, а окремі корпоративні клієнти вимагають додатковий захист, який реалізується у співпраці з низкою партнерів з ІТ-безпеки (конкретні компанії не згадуються). Також в HMD Global звертають увагу, що споживчі та корпоративні дані з усіх смартфонів, вироблених HMD, зберігаються та обробляються на серверах компанії у Фінляндії з 2019 року.

Принаймні один з виробничих об’єктів HMD Global наразі знаходиться в Угорщині (маркування на зображенні пакування нижче). Представник компанії відмовився назвати точну адресу на запит TechCrunch. Натомість він розповів, що компанія планує додати ще кілька виробничих ліній у різних містах по всій Європі.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс
Пакування Nokia XR21 Limited Edition

HMD Global  вбачає потенціал зростання ринку смартфонів у Європі та згадує дослідження аналітиків Canalys, які прогнозують зростання на 7% у 2024 році.

Європейський Nokia XR21 + лімітована версія

Щодо Nokia XR21, це не нова модель — її вперше анонсували у травні. І це наступник моделі XR20, яка дебютувала у 2021 році. Вирізняється телефон насамперед посиленим захистом —  як у Nokia 3310 (ну, майже). Якщо серйозно, Nokia XR21 відповідає вимогам IP69K та MIL-STD 810H. Перший означає не тільки повністю пилонепроникний корпус та здатність витримувати тривале занурення (до 2 год) на глибину понад 1 м, але й високотемпературне миття під високим тиском — до 100 барів та до 80 °C. Другий же — здатність витримувати падіння на бетон з висоти до 1,5 м, вплив екстремальних температур, солі, туману, прямих сонячних променів і небезпечних робочих середовищ. Попри це Nokia XR21 має досить стильний вигляд — без неоковирних гумових/пластикових/металевих елементів для посилення захисту, притаманних більшості представників класу захищених смартфонів китайських брендів.

Окремо HMD відзначає зусилля зі сталого розвитку та мінімізацію впливу на екологію: корпус Nokia XR21 виготовлено зі 100% переробленого алюмінію, а дводенна автономність подовжує життєвий цикл — виробник, посилаючись на власні тести, заявляє на 60% більше зарядок протягом всього терміну експлуатації. До речі, Nokia XR21 має акумулятор місткістю 4800 мА•год з підтримкою 33 Вт наснаження. Інші ключові характеристики новинки: 6,49″ IPS-дисплей Full HD+ з підтримкою 120 Гц, SoC Snapdragon 695, 6 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ флешпам’яті, подвійна основна камера (64 Мп + 8 Мп), сканер відбитків пальців на бічній грані, стереодинаміки, 3,5 мм, USB Type-C 2.0. Смартфон Nokia XR2 має 168х78,6 х 10,5 мм та масу 231 г.

Nokia XR21 Limited Edition
Nokia XR21 Limited Edition
Nokia XR21 Limited Edition

Додатково HMD запропонує лімітовану серію із 50 смартфонів Nokia XR21, виготовлених на європейській виробничій лінії. Вона відрізняється дизайном — ексклюзивний колір Frosted Platinum (матовий платиновий), вигравіюваний унікальний серійний номер та сертифікат походження (в коробці).

Доступність та ціна

Відсьогодні Nokia XR21 Limited Edition за ціною 699 євро доступний у Великій Британії, Франції, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Італії та Фінляндії — придбати його можна на сайті Nokia.com/phones.

Звичайний Nokia XR21 у чорному кольорі, вироблений в Європі, також незабаром надійде у продаж та пропонуватиметься за ціною від 649 євро у Великій Британії, Ірландії, Франції, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Італії та Фінляндії.

Чи продаватимуться Nokia XR21 європейського виробництва офіційно в Україні та скільки коштуватиме в гривнях — поки що невідомо.

Disqus Comments Loading...