Новини Пристрої 03.10.2023 о 20:32 comment views icon

Nokia, які Made in Europe. HMD Global почала виробляти 5G смартфони в Європі, а дебютною стала «невбивана» Nokia XR21

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Nokia, які Made in Europe. HMD Global почала виробляти 5G смартфони в Європі, а дебютною стала «невбивана» Nokia XR21

Фінська HMD Global, якій раніше часто докоряли за зв’язки з Китаєм (хоча FIH Mobile лише один з ключових акціонерів), тепер має в асортименті смартфони Nokia, які Made in Europe. Щоправда, поки що лише для корпоративних клієнтів, тож ціна відповідна.

HMD Global тепер має Nokia, які Made in Europe

З 2016 року HMD Global випускає смартфони Nokia — і досить успішно, особливо попит мають «тупі» кнопкові телефони та «розкладачки». Менш як місяць тому HMD Global анонсувала зміну стратегії та запуск власного бренду смартфонів, а зараз відзначила наступну важливу віху розвитку — запуск виробництва 5G смартфонів в Європі. Перший смартфон HMD Global з написом Made in Europe на «спинці» став захищений Nokia XR21, який вже доступний для придбання корпоративним клієнтам.

В HMD Global акцентують підвищеній безпеці та захищеності даних. Виробник запевняє, що кожен пристрій проходить ретельне тестування програмного забезпечення та шкідливих програм в Європі, а окремі корпоративні клієнти вимагають додатковий захист, який реалізується у співпраці з низкою партнерів з ІТ-безпеки (конкретні компанії не згадуються). Також в HMD Global звертають увагу, що споживчі та корпоративні дані з усіх смартфонів, вироблених HMD, зберігаються та обробляються на серверах компанії у Фінляндії з 2019 року.

Принаймні один з виробничих об’єктів HMD Global наразі знаходиться в Угорщині (маркування на зображенні пакування нижче). Представник компанії відмовився назвати точну адресу на запит TechCrunch. Натомість він розповів, що компанія планує додати ще кілька виробничих ліній у різних містах по всій Європі.

Пакування Nokia XR21 Limited Edition
Пакування Nokia XR21 Limited Edition

HMD Global  вбачає потенціал зростання ринку смартфонів у Європі та згадує дослідження аналітиків Canalys, які прогнозують зростання на 7% у 2024 році.

Європейський Nokia XR21 + лімітована версія

Щодо Nokia XR21, це не нова модель — її вперше анонсували у травні. І це наступник моделі XR20, яка дебютувала у 2021 році. Вирізняється телефон насамперед посиленим захистом —  як у Nokia 3310 (ну, майже). Якщо серйозно, Nokia XR21 відповідає вимогам IP69K та MIL-STD 810H. Перший означає не тільки повністю пилонепроникний корпус та здатність витримувати тривале занурення (до 2 год) на глибину понад 1 м, але й високотемпературне миття під високим тиском — до 100 барів та до 80 °C. Другий же — здатність витримувати падіння на бетон з висоти до 1,5 м, вплив екстремальних температур, солі, туману, прямих сонячних променів і небезпечних робочих середовищ. Попри це Nokia XR21 має досить стильний вигляд — без неоковирних гумових/пластикових/металевих елементів для посилення захисту, притаманних більшості представників класу захищених смартфонів китайських брендів.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Окремо HMD відзначає зусилля зі сталого розвитку та мінімізацію впливу на екологію: корпус Nokia XR21 виготовлено зі 100% переробленого алюмінію, а дводенна автономність подовжує життєвий цикл — виробник, посилаючись на власні тести, заявляє на 60% більше зарядок протягом всього терміну експлуатації. До речі, Nokia XR21 має акумулятор місткістю 4800 мА•год з підтримкою 33 Вт наснаження. Інші ключові характеристики новинки: 6,49″ IPS-дисплей Full HD+ з підтримкою 120 Гц, SoC Snapdragon 695, 6 ГБ оперативної пам’яті, 128 ГБ флешпам’яті, подвійна основна камера (64 Мп + 8 Мп), сканер відбитків пальців на бічній грані, стереодинаміки, 3,5 мм, USB Type-C 2.0. Смартфон Nokia XR2 має 168х78,6 х 10,5 мм та масу 231 г.

Додатково HMD запропонує лімітовану серію із 50 смартфонів Nokia XR21, виготовлених на європейській виробничій лінії. Вона відрізняється дизайном — ексклюзивний колір Frosted Platinum (матовий платиновий), вигравіюваний унікальний серійний номер та сертифікат походження (в коробці).

Доступність та ціна

Відсьогодні Nokia XR21 Limited Edition за ціною 699 євро доступний у Великій Британії, Франції, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Італії та Фінляндії — придбати його можна на сайті Nokia.com/phones.

Звичайний Nokia XR21 у чорному кольорі, вироблений в Європі, також незабаром надійде у продаж та пропонуватиметься за ціною від 649 євро у Великій Британії, Ірландії, Франції, Німеччині, Австрії, Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Італії та Фінляндії.

Чи продаватимуться Nokia XR21 європейського виробництва офіційно в Україні та скільки коштуватиме в гривнях — поки що невідомо.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: