Рубрики НовиниСофт

Nothing Chats вже прибрали з Google Play. У застосунку проблеми з витоками даних

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія Nothing прибрала бета-версію Nothing Chats з магазину Google Play, заявивши, що «відкладає запуск, поки виправляє кілька помилок». Застосунок мав дати змогу користувачам Nothing Phone 2 надсилати текстові повідомлення через iMessage, але, як виявилося, для цього потрібно було дозволити платформі Sunbird увійти в облікові записи користувачів iCloud на власних серверах Mac Mini, що..?

Видалення відбулося після того, як користувачі широко розповсюдили блог Texts.com, який показав, що повідомлення, які надсилаються за допомогою системи Sunbird, насправді не захищені наскрізним шифруванням — і її просто зламати.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Частина рішення Sunbird передбачає дешифрування і передачу повідомлень за допомогою HTTP на сервер хмарної синхронізації Firebase і зберігання їх там у вигляді незашифрованого простого тексту, передає The Verge. Компанія має доступ до повідомлень, оскільки реєструє їх як помилки за допомогою налагоджувального сервісу Sentry.

Disqus Comments Loading...