Ноутбук Surface Laptop 5 лише на CPU Intel, планшет Surface Pro 9 на ARM та графічний редактор на нейромережі Dall-E 2 — головні анонси події Microsoft Surface

Опубликовал
Вадим Карпусь

Корпорація Microsoft провела захід Surface 2022 року, під час якого анонсувала кілька нових пристроїв та програмних рішень. Розглянемо коротко найцікавіші аспекти.

Microsoft Surface Laptop 5 – тепер лише з процесорами Intel

Microsoft Surface Laptop 5 оснащується лише процесорами Intel Core i5 та Core i7, хоча попередня модель Laptop 4 пропонувала вибір між чипами AMD та Intel. При цьому версії зі спеціально створеними чипами AMD добре проявили себе з погляду продуктивності та автономності. Новий пристрій доступний з 13,5- та 15-дюймовим дисплеєм (співвідношення сторін 3:2), роз’ємом Thunderbolt 4 та підтримкою Dolby Atmos 3D. Новий ноутбук Surface Laptop 5 надійде у продаж із 25 жовтня за ціною від $999.

Microsoft Surface Pro 9 – версія ARM дорожча за версію Intel

Модель Surface Pro 9 навпаки пропонує ширший вибір процесорів. В цьому випадку, крім Intel, також доступні версії з чипами Arm: Qualcomm і Microsoft SQ3. SQ3 пропонує кілька додаткових опцій, таких як новий нейронний обчислювальний блок для завдань ШІ та підтримка 5G. Новинка має 13-дюймовий дисплей з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою стілуса. Surface Pro 9 можна буде купити з 25 жовтня за ціною від $999 або $1299 за версією із процесорами Intel або Arm, відповідно.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Surface Studio 2 Plus – приріст продуктивності “до 50%”

Моноблочний комп’ютер Surface Studio 2 Plus отримав процесор Intel Core H-series 11-го покоління та відеокарту Nvidia RTX 3060. Це має забезпечити приріст продуктивності порівняно із попередником «до 50%». Ще одним нововведенням стало додавання трьох роз’ємів Thunderbolt 4 на задній панелі. Ціна Surface Studio 2 Plus стартує з позначки $4299,99.

Інтеграція з програмами Apple

Microsoft оголосила про нові інтеграції програмних рішень Apple. Програма Apple Music вперше доступна на платформі Xbox, а наступного року спеціальні програми Apple TV Plus і Apple Music будуть доступні на Windows. Їхні попередні версії з’являться найближчим часом. Водночас у Windows з’являється нова інтеграція з iCloud Photos для стандартного застосунку Photos. Користувачам потрібно лише встановити нову програму Apple iCloud для Windows, щоб отримати таку можливість.

Аксесуари для людей з особливими потребами

У травні Microsoft анонсувала адаптивні аксесуари (Adaptive Accessories), призначені для людей, які мають проблеми при використанні традиційних клавіатур і мишок. Компанія не поділилася новими подробицями про такі пристрої, але розповіла, що вони надійдуть у продаж із 25 жовтня. Ціни поки що не повідомляються.

Microsoft Designer з інтеграцією ШІ Dall-E 2

Microsoft Designer – це нова програма для графічного дизайну. Її особливістю є використання системи OpenAI Dall-E 2, яка дозволяє трансформувати текстові описи в зображення. Таким чином, художник може описати зображення чи графіку, яку він хоче використати, а ШІ створить бажане зображення. Dall-E 2 також може змішати два зображення або відредагувати окремі фрагменти зображення. Зацікавлені користувачі вже можуть залишити заявку на безплатний доступ до попередньої вебверсії, а надалі Microsoft Designer буде доступна лише підписникам Microsoft 365. За словами Microsoft, Designer також буде інтегрована в Microsoft Edge, де надаватиме «пропозиції з дизайну на основі ШІ для візуального покращення повідомлень у соціальних мережах».

Аксесуари для Microsoft Teams

Audio Dock це комплексне рішення для гучного зв’язку в Microsoft Teams. У ньому доступні динамік, два фронтальні мікрофони, кнопка Teams і кнопка відключення звуку. Пристрій також містить зарядний пристрій потужністю 60 Вт і чотири роз’єми (HDMI, USB-A та два USB-C). І ще для полегшення роботи в Microsoft Teams призначений новий портативний пульт дистанційного управління Presenter Plus. Він інтегрується з Teams, щоб зробити презентації звичнішими, незалежно від того, чи проводиться вона в режимі трансляції, чи під час особистої зустрічі. Терміни початку продажу та ціни цих пристроїв не повідомляються.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...