Рубрики НовиниСофт

Новий дизайн YouTube — яскравіші кольори, адаптований фоновий режим і зручніший пошук під час перемотування

Опубликовал
Катерина Даньшина

Відсвяткувавши своє 17-річчя у 2022 році, YouTube вирішив оновити свій зовнішній вигляд: додаток відтепер має яскравіші кольори та зменшені кнопки “Поділитись”, “Подобається” чи “Завантажити”. Також у додатку з’являються кілька нових функцій, що спростять перегляд відео та пошук під час перемотування.

Покращені кольори та адаптований фоновий режим

Після кількох тижнів тестування YouTube представляє новий фоновий режим, який використовує динамічну вибірку кольору: фон адаптується до кольорів відео, яке ви переглядаєте. Ця функція з’явиться у вебверсії та на мобільних пристроях для всіх, хто використовує темну тему. 

Такий самий адаптивний дизайн матимуть відео в плейлистах, щоб фон не відвертав увагу користувачів під час перегляду. Також буде показана докладніша інформація про кожен плейлист, щоб глядачі могли одразу перейти до їх перегляду.

“Ми були натхненні світлом, що випромінюють екрани в затемненій кімнаті, і хотіли відтворити цей ефект, щоб глядачі були залучені безпосередньо до контенту, а відео ще більше привертало увагу до сторінки перегляду”, – коментують у блозі YouTube.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Точний пошук під час перемотування

Новий дизайн YouTube спрощує перемотування вперед або назад до потрібної частини відео. 

Точний пошук заснований на недавніх поліпшеннях YouTube у відеонавігації, що допомагають користувачам швидко знаходити епізоди, які їх цікавлять. 

Також додана можливість довгого натискання в будь-якому місці програвача для пошуку та натискання двома пальцями для пропуску розділів. Окремо створено графік, який показує моменти, що часто повторюються у відео.

Масштабування відео

Нова функція масштабування на YouTube “pinch to zoom” дозволяє збільшувати чи зменшувати масштаб відео на своєму телефоні iOS або Android. Після коригування масштабу не треба утримувати пальці на екрані – ролик спокійно і далі відтворюватиметься у тому розмірі, який ви обрали. 

YouTube почав тестувати цю функцію з передплатниками YouTube Premium у серпні. Після оновлення вона буде доступна для всіх користувачів.

Оновлені кнопки

Платформа також перетворила свою кнопку “Підписатися” – нова форма і висока контрастність роблять її справді помітною. Хоча кнопка більше не червона – її легше знайти та вона стала доступнішою для всіх як на сторінках перегляду, так і на сторінках каналів.

Кнопки “Подобається”, “Поділитися” та “Завантажити” відформатовані так, щоб “звести до мінімуму фактори, що відвертають увагу”.

Також на платформі змінено посилання в описах відео на кнопки, а мініатюри відео мають заокруглені кути. Це приводить зовнішній вигляд YouTube у відповідність до дизайну Material You, який вже внесений до ряду додатків Google, включаючи Gmail, Документи та Календар.

Раніше YouTube дозволив використовувати псевдоніми на платформі –  на сторінках каналу та Shorts. Цей ідентифікатор можна використовувати для згадування в коментарях, описах відео, заголовках та інших елементах платформи. За словами YouTube, це полегшить творцям доступ до аудиторії та підвищить впізнаваність.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...