NVIDIA розслідує повідомлення про плавлення 16-контактних конекторів живлення у відеокартах RTX 4090

Опубликовал
Вадим Карпусь

Двоє користувачів Reddit повідомили, що їх нові відеокарти RTX 4090 вийшли з ладу. Ймовірною причиною такого сумного результату вони називають конектор живлення, що розплавився.

Користувачі reggie_gakil та NoDuelsPolicyy опублікували фотографії своїх відеокарт RTX 4090 з розплавленими 16-контактними роз’ємами (також відомими як 12VHPWR). Пристрій reggie_gakil нагрівся настільки, що почав димитися. При цьому конектор на карті також був пошкоджений і розплавлений. У випадку NoDuelsPolicyy зображення на екрані згасло, а потім він виявив конектор, що розплавився. В обох випадках йдеться про нові відеокарти RTX 4090, які є першими моделями в новій лінійці, оснащеними 16-контактним роз’ємом живлення. Але у reggie_gakil постраждала відеокарта виробництва Gigabyte, а у NoDuels Policy був пристрій ASUS.

Ще до фактичного випуску RTX 4090 організація PCI-SIG висловлювала стурбованість «тепловим відхиленням» для нових адаптерів живлення. Пізніше з’ясувалося, що NVIDIA повідомила про проблему PCI-SIG. Після тестування різних варіантів нового роз’єму 12VHPWR компанія дійшла висновку, що сильні вигини та перевищення числа циклів з’єднання понад 40 можуть призвести до виникнення гарячих точок, а в деяких випадках навіть до плавлення кабелів.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

На цей момент це тільки перші два зареєстровані випадки, коли нові відеокарти RTX 4090 вийшли з ладу через плавлення конектора живлення. Ймовірно, у майбутньому кількість таких випадків зростатиме. NVIDIA вже зв’язалася з першими постраждалими та має намір провести розслідування для виявлення причин інцидентів.

«Ми розслідуємо повідомлення», – сказав представник NVIDIA Браян Дель Ріццо. «Ми зв’язалися з першим власником і зв’яжемося з іншим для отримання додаткової інформації».

Джерело: videocardz

Disqus Comments Loading...