NVIDIA відключила захист від майнінгу LHR на відеокартах GeForce RTX 3000 в оновленні драйверу — та кому це тепер потрібно?

Опубликовал
Андрей Русанов

Останні версії драйверів NVIDIA для операційних систем Microsoft Windows та Linux відключають технологію обмеження хешрейту майнінгу LHR (Lite Hash Rate) та знову активують потенціал майнінгу відеокарт GeForce RTX 3000 серії LHR. Однак тепер, коли Ethereum – найпопулярніша криптовалюта для майнінгу на графічних процесорах – перейшла на модель Proof-of-Stake, не схоже, що майнінг на відеокартах повернеться.

За словами користувача Reddit Timbers007, нещодавно випущений драйвер NVIDIA для Windows версії 522.25 і драйвер Linux версії 520.56.06 більше не активують технологію LHR при використанні програмного забезпечення для майнінгу. В результаті всі карти NVIDIA GeForce RTX 3000 з LHR мають нормальну швидкість хешування.

Щоб знизити попит на свої відеокарти серії GeForce RTX 3000 з боку майнерів Ethereum, у травні 2021 NVIDIA представила свої продукти серії LHR зі зниженим хешрейтом.

Інші криптовалюти та алгоритми все ще підтримують майнінг на відеокартах, але питання викликає його доцільність. Альткоїни також різко впали в ціні останнім часом, а приплив майнерів з Ethereum збільшив складність знаходження їхніх блоків. Теоретично можливість майнити на відеокартах залишається, але зараз вона не має економічно вигідного практичного застосування.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Джерело: Tom`s Hardware

Disqus Comments Loading...