Рубрики НовиниІгри

Очільник Мінцифри Михайло Федоров офіційно звернувся до Valve, Sony та Microsoft щодо блокування «аполітичної» російської гри Atomic Heart

Опубликовал
Вадим Карпусь

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що від імені його міністерства були спрямовані офіційні листи до компаній Sony, Microsoft та Valve з проханням заблокувати продажі гри Atomic Heart.

Atomic Heart – це пригодницький бойовик, дія якого відбувається в альтернативному СРСР 1955 року. Гравцю пропонується в ролі “хорошого” агента КДБ розібратися в причинах раптової агресії роботів на секретному об’єкті. Розроблена на «газпромівські» кошти гра вийшла 21 лютого 2023 року на платформах ПК, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series. Atomic Heart створила “кіпрська” студія Mundfish, яка насправді є російською. Вона під зав’язку набита ворожою російською пропагандою, тож ми наполегливо рекомендуємо оминати її десятою дорогою.

Саме ця пропаганда й стала причиною звернення до міжнародних компаній, які утримують цифрові майданчики розповсюдження ігор, з проханням припинити продаж Atomic Heart.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

«Російська пропаганда хоче закріпитися ще й в ігровій індустрії. Робимо все, щоб не дати їй цього зробити», – зазначив Михайло Федоров.

Він додав, що російська пропаганда вийшла на новий рівень, використовуючи у своїх цілях ігрову індустрію. Також міністр виразив впевненість у тому, що жодна з зазначених компаній «не підтримує кривавий режим, вбивства чи романтизацію комунізму».

Disqus Comments Loading...