Офіційно: 3 листопада AMD представить відеокарти Radeon RX 7000 на архітектурі RDNA 3

Опубликовал
Андрей Русанов

Скотт Херкельман, старший віце-президент та генеральний менеджер AMD Radeon, у своєму твіті назвав дату виходу графічних адаптерів Radeon RX 7000. Нові відеокарти на базі архітектури RDNA3 стартують 3 листопада. Оголошення було зроблено лише за 2 години до анонсу NVIDIA GEFORCE RTX 4090 та 4080, що дозволило зіграти на максимальній концентрації уваги до теми відеокарт.

У серії Radeon RX 7000 AMD підвищить продуктивність графічних процесорів RDNA3 на ват на 50%. Нове покоління відеокарт стане першим, що використовуватиме передові технології компонування чипів та багатопроцесорні модулі, у складі яких буде графічна частина і чиплети пам’яті.

Графічні процесори Radeon RX 7000 під кодовою назвою Navi 3X розроблені з використанням 5-нм техпроцесу та оснащені Infinity Cache наступного покоління. Очікується як мінімум три чипи RDNA3, включаючи Navi 31 з 12 288 потоковими процесорами – більш ніж вдвічі вище, ніж у поточного флагманського рішення RDNA2, відомого як Navi 21.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Відеокартам AMD буде важко конкурувати з зростанням продуктивності RTX 4090 і 4080 у технології трасування променів. У компанії поки немає кілер-фічі, здатної конкурувати з представленою технологією DLSS 3. Аргументом на користь купівлі відеокарт Radeon RX 7000 може стати краща енергоефективність та нижча ціна.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...