Орбітальна станція NASA зафільмувала місце краху російської місії «Луна-25» — вона промахнулася на 400 км

Опубликовал
Юрій Орос

російський посадковий модуль місії «Луна-25» протаранив поверхню Місяця 21 серпня, створивши новий кратер. Його зняв орбітальний апарат NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Ця діра є результатом спроби країни-агресора хоч трохи відтягнути увагу від свого кровавого вторгнення та стати четвертою країною на Місяці (після США, СРСР та Китаю). На превеликий жаль, нові кратери залишаються в Україні після регулярних бомбардувань з території росії, те ж саме й на нашому природному супутнику.

У звіті центра космічних польотів Goddard NASA повідомляється, що новий кратер має діаметр близько 10 метрів і розташовується на 57,865° південної широти та 61,360° східної довготи на висоті близько мінус 360 метрів.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Точка зіткнення була на крутому (понад 20 градусів) внутрішньому краю кратера Pontécoulant G, приблизно на 400 кілометрів від передбачуваної точки посадки Луни 25 на 69,545° південної широти, 43,544° на східної довготи.

Одною з причин катастрофи росмісії є політичне бажання прибути на Південний полюс Місяця раніше за індійську місію Chandrayaan-3. Втім, Індія все зробила правильно й змогла 23 серпня посадити свій апарат в раніше не дослідженій частині нашого супутника.

Disqus Comments Loading...