Рубрики НовиниКіно

«Оскар» переглянуло 19,5 мільйона глядачів — новий рекорд

Опубликовал
Володимир Скрипін

Церемонію вручення премії «Оскар» у ніч проти 11 березня переглянуло 19,5 млн глядачів, і це найкращий результат за останні 4 премії, повідомляє Deadline з посиланням на аналітиків Nielsen.

Нагадаємо, що зараз «Оскар» потихеньку оговтується після обвалу рейтингів — все попереднє десятиліття кількість глядачів церемонії неухильно падала, починаючи з 43 млн осіб у 2014-му. У пандемічний 2020-й премію подивилося 23,6 мільйона осіб, що свого часу стало антирекордом, який було успішно побито під час «Оскар»-2021 — тоді за церемонією стежило лише 10,4 млн глядачів. Абсолютний антирекорд з часів 46-й церемонії у 1974 році.

Відтоді рейтинг «Оскару» (аудиторія) незмінно зростає — цьогорічний результат премії американської кіноакадемії на 4% краще торішнього, коли за церемонією стежило 18,8 млн глядачів. І майже вдвічі перевершує антирекорд «Оскар»-2021. Але до абсолютного рекорду 1998 року (тоді переміг «Титанік») ще дуже далеко — тоді трансляцію премії подивилося 55,2 мільйона осіб. І поки важко сказати, чи вдасться «Оскару» коли-небудь перевершити цей результат.

Без скандалу на премії «Оскар»-2024 не обійшлось — організатор вирізав з міжнародної (скороченої версії) телеверсії перемогу документального фільму «20 днів у Маріуполі» та потужну промову українського режисера Мстислава Чернова. Після хвилі обурення та критики в Disney Entertainment пояснили це часовими обмеженнями, окремо зазначивши, що номінації для короткої версії шоу обрали ще кілька тижнів тому.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Хто переміг на «Оскар-2024» та інші головні моменти — в окремому розгорнутому матеріалі.

Disqus Comments Loading...