Рубрики НовиниКіно

Оскароносний фільм Хаяо Міядзакі «Хлопчик і чапля» вийде на Netflix у більшості країн світу

Опубликовал
Катерина Даньшина

Дату цифрового релізу оголосять пізніше.

Нова угода між Netflix, Goodfellas і GKIDS розширює каталог назв японської студії Studio Ghibli, які транслюються на стримінгу — серед них і остання анімаційна робота Хаяо Міядзакі «Хлопчик і чапля», яка цього року була відзначена на премії «Оскар-2024».

Дата виходу фільму на Netflix ще невідома, однак Deadline повідомляє, що він буде доступним у більшості країн світу (за винятком Японії та США).

Угода охоплює ще 22 фільми, які й надалі будуть доступні на стримінгу — зокрема «Віднесені привидами», «Принцеса Мононоке», «Позичайка Аріетті», «Служба доставки Кікі, юної відьми», «Мій сусід Тоторо», «Казка про принцесу Каґую» та інші.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Для мешканців Азійсько-тихоокеанського регіону, Європи, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки вищезгадані фільми доступні у дубляжі 20 мовами та з субтитрами 28 мовами.

«Хлопчик і чапля» — перший повнометражний фільм Міядзакі за останні 10 років. Стрічка отримала «Оскар» як найкращий повнометражний анімаційний фільм і зібрала понад $167 млн по всьому світу. Це вже третя статуетка для Хаяо — у 2001 році в категорії анімації переміг його фільм «Віднесені привидами», а у 2014 році сам Міядзакі отримав режисерську нагороду.

Напівавтобіографічна історія, написана та зрежисована Міядзакі, розповідає про 12-річного хлопчика Махіто Макі, який після загибелі матері під час війни переїжджає до тітки у віддалений заміський будинок. Згодом він зустрічає чаплю, яка проводить його до фантастичної «країни чудес‎». Музичний супровід до мультфільму створив композитор Studio Ghibli Джо Хісаісі, а англомовну версію «Хлопчика та чаплі» озвучили Крістіан Бейл, Флоренс П’ю та Роберт Паттінсон.

Disqus Comments Loading...