Рубрики НовиниСофт

Пам’ятаєте, Microsoft закрила можливість активації Windows 11 ключами Windows 7 та 8 ─ сталася халепа («злітають» активації)

Опубликовал
Вадим Карпусь

Останнім часом деякі користувачі Windows 10 і Windows 11 почали стикатися з проблемами активації операційної системи після заміни компонентів комп’ютера.

Йдеться про випадки, коли користувачі скористалися можливістю безкоштовного оновлення з Windows 7 або 8 до Windows 10/11. Тепер, у разі заміни деяких компонентів системи або оновлення BIOS, у деяких випадках ОС деактивується.

Наприклад, Деніел Міттельман оновив деякі компоненти ПК і зберіг ту ж установку Windows, але зіткнувся з проблемами активації.

«Автоматична активація не спрацювала, тож я звернувся до служби підтримки. Вони сказали мені, що оскільки моя ліцензія на Windows 10 була оновлена з Windows 7, і вони припинили підтримку ключів продукту Windows 7, вони не можуть продовжити мою ліцензію на Windows 10 Pro після зміни обладнання», — заявляє Міттельман. «Вони також визнали, що зміна обладнання не є порушенням ліцензії Windows, тому немає жодних підстав відкликати або змінити мою ліцензію на Windows 10».

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

У зв’язку з цим Деніел Міттельман подав скаргу до Федеральної торгової комісії.

Ймовірно, проблеми з деактивацією ОС пов’язані з недавнім рішенням Microsoft остаточно закрити лазівку активації Windows 11 ключами Windows 7. Раніше користувачі могли встановлювати Windows 10 або 11 і використовувати ключ Windows 7 або 8 для активації установки. Ключі Windows 7/8 тепер повністю заблоковані при чистій установці Windows 10/11, і схоже, що це блокування стосується всіх, хто намагається повторно активувати систему після заміни компонентів ПК. Оновлення BIOS також можуть іноді викликати повторну активацію Windows, тому це проблема, з якою згодом можуть зіткнутися збирачі персональних комп’ютерів.

Microsoft знає про ці проблеми та проводить власне розслідування таких випадків.

«Клієнтам, які мають технічні труднощі, слід звернутися до служби підтримки», ─ каже головний менеджер з продуктів Windows Білл Бабонас.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...