PayPal звільняє 2500 працівників — за тиждень після анонсу «‎нової глави» від гендиректора

Опубликовал
Катерина Даньшина

Платіжна компанія приєднується до низки підприємств, які оголосили про скорочення цього січня.

Згідно із заявою гендиректора Алекса Кріса, звільнення охоплять 9% персоналу — близько 2500 робочих місць. Торік у січні PayPal скоротила 2000 працівників.

«Ми формуємо розмір бізнесу, який дозволить нам рухатися зі швидкістю, необхідною для надання послуг нашим клієнтам і стимулювання прибуткового зростання», — написав Кріс у службовій записці. «Водночас ми і да інвестуватимемо у сфери, які, на нашу думку, створять і прискорять зростання».

За словами Кріса, компанія реалізує поточні скорочення через звільнення нинішніх працівників і скасування відкритих та запланованих вакансій на 2024 рік. За останній рік акції PayPal впали більш ніж на 20%.

Як зазначає Business Insider, Кріс керував фінансовою компанією Intuit і був призначений президентом і генеральним директором PayPal у вересні 2023 року. Минулого тижня, у своєму першому великому оголошенні, він оприлюднив плани щодо запуску серії інструментів із використанням ШІ, призначених для «революціонізації комерції».

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Ці продукти включають «розумні квитанції», які використовуватимуть штучний інтелект для надсилання персоналізованих рекомендацій клієнтам у їхніх електронних квитанціях. Кріс описав ШІ-продукти як частину «нової глави» для PayPal.

Disqus Comments Loading...