Рубрики Новини

PayPal, ласкаво просимо в Україну. Очільник Мінцифри Михайло Федоров закликав платіжну систему відкрити всі можливості для українців

Опубликовал
Володимир Скрипін

Світові компанії продовжують залишати російський ринок, що відкриває нові можливості не тільки для автомобільних заводів України, але і для багатьох інших сфер бізнесу. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров за останні два тижні привернув увагу керівництва багатьох IT-компаній до України й вочевидь не збирається зупинятися на досягнутому — чиновник офіційно звернувся до PayPal, яка днями припинила діяльність у рф, та закликав CEO міжнародної платіжної системи Дена Шульмана «нарешті відкрити всі функції» для українців.

Міністр додав, що в теперішніх умовах масової внутрішньої та зовнішньої міграції це «надважливо».

Зараз PayPal працює в Україні частково — на прийняття випущених українськими банками карток Visa та MasterCard для оплати ними товарів та послуг в інтернеті. Це використовується здебільшого для оплати покупок у закордонних інтернет-магазинах. PayPal не дає можливості платити та переказувати гроші в Україну, тому грошові перекази та можливість одержання платежів за продаж товарів та послуг для українців недоступні.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Минулого року в Україні прийняли новий закон про платіжні послуги, а його співавторка Ольга Василевська-Смаглюк тоді заявила, що «нарешті в Україну зможе зайти PayPal». Водночас відомо, що одна з найбільших міжнародних платіжних систем ігнорує український ринок не стільки через недосконалість законодавства, скільки з економічних причин (поки вони рахують це економічно недоцільним). Але відтоді минув рік, тож не виключено, що з огляду на нинішні обставини PayPal змінить позицію і нарешті повноцінно запрацює в Україні. З іншого боку, за останні кілька років в Україні з’явилось немало гідних альтернатив і очікування вже не такі високі.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін