«PEACE Дец» — чорноморському флоту рф: литовці профінансували покупку іменного морського дрона для України

Опубликовал
Вадим Карпусь

Минулого тижня в рамках платформи UNITED24 було оголошено збір на створення українського флоту морських дронів. Такі пристрої вже довели свою високу ефективність під час недавньої атаки на кораблі російських окупантів у Севастопольській бухті.

Зазначимо, збір коштів на випуск морських дронів проводиться не лише в Україні, а й у всьому світі. При цьому щирі друзі нашої країни беруть активну участь у зборі. Наприклад, небайдужі литовці зібрали $250 тис. на морський дрон для України. Про це розповів журналіст Андріус Тапінас. Крім того, шляхом голосування було обрано назву литовського дрона. Більшість учасників голосування зупинила свій вибір на назві «PEACE Дец» (peace – мир, англ.), адресованій російським окупантам.

«Наші найкращі побажання миру прямують до російського чорноморського флоту», – написав Андріус Тапінас.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Він додав, що на цьому литовці зупинятися не збираються, і зараз продовжується збір коштів на закупівлю ще одного дрону від Литви. За словами Андріуса, накопичено вже €181 тис. або 75% від необхідної суми.

Перший литовський дрон із запрошенням «до миру» скоро відпливе до Чорного моря з першим флотом із шести морських безпілотників.

Disqus Comments Loading...