Перекладач мови жестів, боротьба з кібербулінгом, навчальні застосунки ─ українські школярі представили свої проєкти штучного інтелекту

Опубликовал
Вадим Карпусь

Цього року Україна вперше бере участь у міжнародному хакатоні Teens in AI, який проходить в понад 40 країнах світу. У минулі вихідні відбувся національний етап конкурсу, в якому 10 команд школярів представити власні ідеї, як використовувати ШІ для розв’язання глобальних проблем.

«Штучний інтелект — це виклик, над яким потрібно працювати, і Україна вже активно інтегрується в цей тренд. Цього року наша країна вперше взяла участь у хакатоні Teens in AI, який проходить в понад 40 країнах світу. Ми увійшли в топ-3 за кількістю охочих долучитися до хакатону. Команди школярів за 2 дні з нуля створили десять продуктів на основі ШІ, які можна допрацьовувати та запускати як повноцінні стартапи. Впевнений, наша молодь має всі шанси очолити тренд упровадження штучного інтелекту, створювати революційні проєкти, які зможуть вирішувати глобальні проблеми і впливати на наше майбутнє», — заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Українські школярі представили різноманітні проєкти, зокрема, рішення для боротьби з кібербулінгом, чатботи для планування часу школярів і підготовки до екзаменів, а також AI-помічники для аналізу фізичного і психологічного стану. Наприклад, школярі запропонували застосунки для військових і ветеранів з ПТСР, ШІ-перекладачі жестовою мовою для підлітків з порушенням слуху, а також навчальні застосунки. Деякі команди навіть презентували прототипи своїх ШІ-продуктів.

Перемогла на хакатоні команда з Києва, яка розробила ConnectAbility — застосунок на базі ШІ для вивчення жестової мови. Він може розпізнавати й озвучувати жести людини з порушенням слуху, виконуючи роль онлайн-перекладача. Далі проєкт ConnectAbility візьме участь у відборі на міжнародний етап хакатону. До міжнародного фіналу конкурсу пройде лише 5 команд, які оберуть з понад 40 країн-учасниць.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: Мінцифри

Disqus Comments Loading...