Рубрики НовиниКіно

Перша українська прем’єра на Netflix — серіал «Перші дні» про початок війни вийде 1 листопада

Опубликовал
Вадим Карпусь

Початок повномасштабного російського вторгнення став трагедією, але й проявом виняткової стійкості й відданості. Цим подіям присвячений новий український серіал «Перші дні». Його автори надихались історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року ─ вони опинились в надзвичайних умовах та змогли зберегти людяність, любов до близьких і віру в майбутнє.

Кожен епізод «Перших днів» — це художній мініфільм, натхненний справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті:

  • Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім;
  • Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати;
  • безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок;
  • німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці;
  • легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів.

«Перші дні» — це шість історій від шести режисерів, яких об’єднала своєю ідеєю шоуранерка серіалу Анастасія Лодкіна. До проєкту долучилися талановиті українські митці: Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, що працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти — космос» Павло Остріков. Для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу й короткого метра «Обійми мене», проєкт став першою повноформатною роботою.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

На перших етапах розроблення серіалу до FILM.UA Group приєдналися як копродюсери телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE). Світовим дистриб’ютором виступає німецька компанія Red Arrow Studios International, з якою цей проєкт розроблявся ще на рівні сценаріїв.

Прем’єра серіалу «Перші дні» відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні й низці європейських держав: Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах. Це вперше, коли український проєкт прем’єрять саме на стримінговому сервісі і — на декілька країн одночасно. Крім того, у більш ніж 12 державах, як-от Ісландії, Австралії та Франції, стрічку покажуть національні телеканали. В Україні новинку можна буде також переглянути на телеканалі «1+1» наступного року.

Disqus Comments Loading...