Новини Кіно 10.10.2023 о 15:41 comment views icon

Перша українська прем’єра на Netflix — серіал «Перші дні» про початок війни вийде 1 листопада

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Перша українська прем’єра на Netflix — серіал «Перші дні» про початок війни вийде 1 листопада

Початок повномасштабного російського вторгнення став трагедією, але й проявом виняткової стійкості й відданості. Цим подіям присвячений новий український серіал «Перші дні». Його автори надихались історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року ─ вони опинились в надзвичайних умовах та змогли зберегти людяність, любов до близьких і віру в майбутнє.

Первая украинская премьера на Netflix – сериал «Первые дни» о начале войны выйдет 1 ноября

Кожен епізод «Перших днів» — це художній мініфільм, натхненний справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті:

  • Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім;
  • Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати;
  • безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок;
  • німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці;
  • легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів.

«Перші дні» — це шість історій від шести режисерів, яких об’єднала своєю ідеєю шоуранерка серіалу Анастасія Лодкіна. До проєкту долучилися талановиті українські митці: Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, що працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти — космос» Павло Остріков. Для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу й короткого метра «Обійми мене», проєкт став першою повноформатною роботою.

На перших етапах розроблення серіалу до FILM.UA Group приєдналися як копродюсери телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE). Світовим дистриб’ютором виступає німецька компанія Red Arrow Studios International, з якою цей проєкт розроблявся ще на рівні сценаріїв.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Прем’єра серіалу «Перші дні» відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні й низці європейських держав: Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах. Це вперше, коли український проєкт прем’єрять саме на стримінговому сервісі і — на декілька країн одночасно. Крім того, у більш ніж 12 державах, як-от Ісландії, Австралії та Франції, стрічку покажуть національні телеканали. В Україні новинку можна буде також переглянути на телеканалі «1+1» наступного року.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: