Підбиття аеробалістичної ракети Х-47 «Кінжал» офіційно підтверджено після низки суперечливих повідомлень

Опубликовал
Андрей Русанов

Командувач Повітряних сил Микола Олещук все ж таки підтвердив поразку російської аеробалістичної ракети Х-47 «Кінжал» за допомогою ЗРК Patriot над Києвом уночі 4 травня.

Вчора сайт Defense Express опублікував фото збитої ракети, отримане з неназваних джерел. На ньому видно пробиття носової частини ракети, що за формою збігається з Х-47. Журналісти припустили, що вразити ракету могла ЗРК Patriot – інших засобів для цього Україна не має. Також кияни вночі чули гучний вибух. Судячи з характеру пошкоджень, бойова частина ракети вибухнула у повітрі. Уламки впали на один з київських стадіонів.

Військові вважали повідомлення передчасним, спікер Повітряних сил Юрій Ігнат спростував перехоплення. Але сьогодні його було підтверджено офіційно.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Особливість ракети в тому, що вона летить з високою швидкістю і виходить на ціль балістичною траєкторією (різко вниз). Її перехоплення свідчить про зміцнення української ППО новими високотехнологічними комплексами.

В атаці на Київ 4 травня брали участь безліч дронів Shahed, повідомлялося також про можливий запуск балістичних ракет, але інформації про їхній запуск або приліт тоді не надходило.

Нещодавно офіційно повідомлялося, що Україна отримала і вже поставила на чергування ЗРК MIM-104 Patriot – протиракетні комплекси, здатні вражати балістичні ракети.

Джерело: Суспільне

Disqus Comments Loading...