Рубрики Новини

Підтримай збір на РЕБ для 130 батальйону ТРО — розігруємо відому марку з підписом автора

Опубликовал
ITC.UA

Друзі, разом із Благодійним фондом “Вільні люди” розпочинаємо черговий збір та аукціон в рамках нашої ініціативи “Аукціон відплати” — збір на РЕБ для 130-го батальйону ТрО.

Реквізити

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/8AzzjBvT2

Картка банки: 5375 4112 1324 2154

Ціль: 120 000 грн

Аукціон

  • Аукціон буде проводитись з 14-го по 28 травня.
  • В цей період поповни банку на будь-яку суму і той, хто закине найбільше, отримає лот.
  • Не забувайте, що підтримати збір можна і без участі в аукціоні.
  • Навіть невеличка сума важлива і наблизить нас до цілі!


Лот цього аукціону — марка з славзнозвісним посилом “руского воєнного корабля” туди, де він пізніше і опинився. Унікальність лоту ще й в тому, що його підписав морпіх Грибов – той, хто безпосередньо і послав крейсер “Москва” у всім відомому напрямку 🙂

Що таке РЕБ і для чого його використовують

РЕБ — це, по суті, засіб, який створює перешкоди для звʼязку між оператором та усією зброєю з
радіоелектронним обладнанням: БпЛА, системою ППО чи артилерією. Також такі пристрої «придушують» мобільний та супутниковий звʼязок, щоб дезорієнтувати ворога.

130-й Батальйон

130-й Батальйон входить до складу 112-ї Окремої Бригади Територіальної Оборони м. Києва.
Це кадроване формування Сил територіальної оборони, що перебуває у складі Регіонального управління «Північ» Сил ТрО.

У 2022 році під час російського вторгнення в Україну бійці 112-ї БТрО із ПТРК «Стугна» спалили п’ять одиниць російської техніки під час бою біля села Скибин на Київщині. Було знищено два танки, БМП, БТР та броньований автомобіль. 130-й окремий батальйон ТрО брав участь у битві за Бахмут та Білогорівку на Луганщині. Брали участь у звільненні Харківської області та Київської області, зокрема м.Ірпінь

 

130-й окремий батальйон сил ТрО ЗСУ займає особливе місце в історії України, бо він став першим батальйоном зі складу Територіальної оборони, який отримав Бойовий Прапор від Президента України.

Ось один з епізодів їх героїчного шляху:

 

Воїни тероборони спільно з аеророзвідкою та артилерією ЗСУ виявили і знищили командний пункт російських окупантів. Зазначається, що спочатку враження вогнем живої сили ворога демаскувало штаб, де намагалися укритися від обстрілу російські загарбники. Координати виявленої бази були оперативно передані артилерії і двома влучними пострілами будівлю знищили разом із командним складом ворога. За даними розвідки, втрати супротивника становлять 15 осіб.

В 130-му батальйоні відзначили, що командний пункт був облаштований на околиці населеного пункту. Завдяки його знешкодженню були зруйновані наміри росіян атакувати українські позиції, тож на певний час наступ було зупинено.

Disqus Comments Loading...