Після IPO акції Arm виросли на 25%, а капіталізація — до $68 млрд

Опубликовал
Юрій Орос
Генеральний директор Arm Рене Хаас

Після первинного розміщення акцій (IPO), акції Arm зросли на 25% до 63,59 долара, збільшивши капіталізацію до 68 млрд доларів. В четвер торги на біржі Nasdaq починалися з 51 долара при загальній вартості близько 54 млрд.

CNBC звертає увагу на величезне відношення ціни компанії до реального прибутку, який склав 400 млн доларів за чотири попередні квартали. Мультиплікатор ціна/прибуток зріс до 170, і це більше за будь-яку іншу технологічну компанію, в середньому це значення складає 21. Винятком є Nvidia, чия капіталізація на тлі буму штучного інтелекту торгується на суму, що в 109 разів вище за річний прибуток.

Проте Arm складно назвати традиційною компанією технологічної індустрії. Основою її доходу складають ліцензійні виплати за право користуватися архітектурою ARM (Advanced RISC Machines) — це майже 99% чипів для мобільних пристроїв і не лише.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Це означає, що від Arm залежать майже всі виробники процесорів та інших мікросхем. Це підтверджує інтерес чи не всіх виробників мікросхем до акцій британської компанії. В першому раунді група інвесторів, серед яких Apple, Google, Nvidia, Samsung та Intel викупила пакет акцій на 735 млн доларів. Ще одним фактором високої оцінки компанії є заяви про плани зайняти домінантну позицію на ринку чипів для обробки обчислень штучного інтелекту. Інвестори вважають цю нішу дуже перспективною.

Disqus Comments Loading...