PlayStation VR2 надійде у продаж 22 лютого за ціною $550 — передзамовлення нової гарнітури Sony відкриються з 15 листопада

Опубликовал
Катерина Даньшина

Наступна VR-гарнітура Sony, PSVR2, буде доступна на початку наступного року. Це серйозне оновлення попередньої версії — з OLED-екраном і кутом огляду 110 градусів

Sony випустить свою гарнітуру PSVR2 22 лютого 2023 року. Гарнітура коштуватиме 549,99 долара у США, 599,99 євро в Європі, 529,99 фунта стерлінгів у Великобританії та 74 980 єн у Японії.

Сама гарнітура VR включатиме контролери Sense і стереонавушники, але зарядна станція для контролерів буде доступна окремо за ціною 49,99 долара США (49,99 євро / 39,99 фунтів стерлінгів / 5480 єн).

Попередні замовлення на PSVR2 почнуться 15 листопада, лише в онлайн-магазині Sony PlayStation на багатьох ринках, включаючи США, Великобританію, Францію та Німеччину. Ігри, зокрема Horizon Call of the Mountain, також будуть доступні для попереднього замовлення пізніше цього місяця.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Гарнітура PSVR2 значно модернізована в порівнянні з оригінальною – має OLED-екран, кут огляду 110 градусів і підтримку 4K HDR. Вона також забезпечує до 120 Гц для більш плавної частоти кадрів і ігрового процесу.

Гарнітура другого покоління має чотири камери, вбудовані в передню частину дисплея, тож користувачам не доведеться налаштовувати зовнішні камери для стеження за рухами.

Нові контролери PSVR2 Sense мають сферичну форму, адаптивні тригери та тактильний зворотний зв’язок, подібно до DualSense, а також можуть виявляти дотики пальців.

“Ми створили гарнітуру PSVR2 з думкою про комфорт, у її дещо тоншому та легшому дизайні порівняно з нашою попередньою гарнітурою. Ми також включили вбудований вентиляційний отвір для додаткового потоку повітря та диск регулювання лінз для персоналізації”, — каже Ізабель Томатіс, віцепрезидентка із брендів, обладнання та периферійних пристроїв Sony Interactive Entertainment.

Однак на гарнітурі нового покоління не вийде пограти в оригінальні ігри PSVR.

“Ігри PSVR несумісні з новою гарнітурою, оскільки PSVR2 розроблено для того, щоб забезпечити справжнє враження від віртуальної реальності наступного покоління”, — пояснив у вересні Хідеакі Нішіно, віцепрезидент із досвіду платформи Sony.

Для PSVR наразі доступно близько 500 ігор, а для PSVR2 Sony анонсувала лише кілька, доповнивши щойно цей список ще 11-ма.

Horizon Call of the Mountain (гра в тому ж всесвіті, що й Zero Dawn і Forbidden West), схоже, стане стартовою грою разом з VR-версіями Resident Evil 8, Resident Evil 4 і No Man’s Sky. Також планується випуск VR-версій ігор Star Wars і The Walking Dead.

Ігри для PSVR2, анонсовані Sony:

  • The Dark Pictures: Switchback VR
  • Cities VR – Enhanced Edition
  • Crossfire: Sierra Squad
  • The Light Brigade
  • Cosmonious High
  • Hello Neighbor: Search and Rescue
  • Jurassic World Aftermath Collection
  • Pistol Whip VR
  • Zenith: The Last City
  • After the Fall
  • Tentacular

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...