Попит на послуги фрилансерів в Україні влітку виріс на 30% [Дослідження Freelancehunt]

Опубликовал
Володимир Скрипін

Аналітики Freelancehunt у новому дослідженні проаналізували ситуацію на ринку фрилансу за період з 30.05 по 28.08 та дійшли висновку, що попит на послуги фрилансерів в Україні за літо виріс на 30% до минулого року. За словами авторів дослідження, насамперед цьому посприяв бізнес, який зацікавлений у швидкому, недорогому відновленні та адаптації до нових реалій. 

Водночас у грошовому вимірі ринок за літо зріс на 29,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.

«Зараз підприємцям як ніколи потрібна допомога різнопрофільних спеціалістів. Виграє той, хто реагує на зміни швидше за всіх. Наймати у штат співробітників — занадто дороге задоволення для бізнесменів, і справа не лише у грошах, а й у часі також.

Бачимо стабільне зростання попиту на 30%, але це далеко не граничні значення. Ринок фрилансу тільки набирає обертів і продовжуватиме зростати»

автори дослідження Freelancehunt

У своєму Freelancehunt також звертає увагу на швидкі темпи відновлення активності фрилансерів після початку повномасштабної війни. Так, вже в середині березня до роботи повернулися 74% фрилансерів, а приблизно через місяць — 96-98%. 

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Фрилансери залишаються найпростішим та водночас недорогим і безпечним варіантом закрити бізнес-завдання, особливо, коли йдеться про разові проєкти. З огляду на це Freelancehunt прогнозує подальше зростання попиту на послуги українських фрилансерів та «осінній бум», оскільки все більше підприємців повністю відновлюють діяльність та адаптують бізнес до нових реалій.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін