Рубрики НовиниWTF

Pornhub та Міа Халіфа: вірусна новина про спрямування доходів порнозірки на підтримку Ізраїлю — фейк

Опубликовал
Катерина Даньшина

Раніше медіаперсона та колишня порноакторка висловила свою підтримку Палестині.

В одній з публікацій в Twitter/X від суботи Міа Халіфа закликала «борців за свободу в Палестині перевертати свої телефони й знімати горизонтальне відео».

Згодом низка компаній, у тому числі Playboy, розірвали з нею співпрацю.

«Міа висловила огидні та осудливі коментарі, прославляючи напади ХАМАСу на Ізраїль і вбивство невинних чоловіків, жінок і дітей. У Playboy ми заохочуємо свободу вираження поглядів і конструктивні політичні дебати, але дотримуємося політики нульової терпимості до ненависті. Ми очікуємо, що Міа розуміє, що її слова мають дії та наслідки», — йдеться у заяві Playboy.

Водночас в ЗМІ почали ширитись непідтверджені повідомлення про те, що порносайт Pornhub нібито «‎заморозив надходження доходів для Міа Халіфи на платформі, та обіцяв передати 100% цих коштів на підтримку Ізраїлю».

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Новину опублікувало видання Marca (з неактивним посиланням на MSNBC, де наразі такої новини не існує), а скриншотом статті та власним матеріалом згодом поділилися й деякі українські сайти.

 

Насправді жодної інформації щодо блокування чи передачі коштів порнозірки Pornhub на своїх платформах на цей час не публікував, і жодне авторитетне видання подібних новин не випускало. Сайт Newschecker, який займається фактчекингом новин, звернувся за коментарем до компанії, і електронною поштою журналістам підтвердили, що повідомлення про блокування коштів Халіфи та їх передачу на підтримку Ізраїлю було неправдивим.

30-річна Міа Халіфа, справжнє ім’я якої Сара Джо Шамун, є ліванкою за походженням і стикалася з критикою на початку кар’єри, коли з’явилась у порнофільмі в хіджабі — громадськість висловлювала невдоволення, а сама акторка заявляла, що «отримувала з боку Ісламської держави погрози смерті».

Міа згодом покинула індустрію фільмів для дорослих та взялась за юридичну кар’єру, а нині на повідомлення про розірвання контрактів відреагувала так:

«Я б сказала, що підтримка Палестини знищила мої можливості для бізнесу, але я більше злюсь на себе за те, що не перевірила, чи вступала я в бізнес із сіоністами. Вибачайте».

Disqus Comments Loading...