Новини WTF 17.10.2023 о 16:16 comment views icon

Pornhub та Міа Халіфа: вірусна новина про спрямування доходів порнозірки на підтримку Ізраїлю — фейк

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Раніше медіаперсона та колишня порноакторка висловила свою підтримку Палестині.

В одній з публікацій в Twitter/X від суботи Міа Халіфа закликала «борців за свободу в Палестині перевертати свої телефони й знімати горизонтальне відео».

Згодом низка компаній, у тому числі Playboy, розірвали з нею співпрацю.

«Міа висловила огидні та осудливі коментарі, прославляючи напади ХАМАСу на Ізраїль і вбивство невинних чоловіків, жінок і дітей. У Playboy ми заохочуємо свободу вираження поглядів і конструктивні політичні дебати, але дотримуємося політики нульової терпимості до ненависті. Ми очікуємо, що Міа розуміє, що її слова мають дії та наслідки», — йдеться у заяві Playboy.

Водночас в ЗМІ почали ширитись непідтверджені повідомлення про те, що порносайт Pornhub нібито «‎заморозив надходження доходів для Міа Халіфи на платформі, та обіцяв передати 100% цих коштів на підтримку Ізраїлю».

Новину опублікувало видання Marca (з неактивним посиланням на MSNBC, де наразі такої новини не існує), а скриншотом статті та власним матеріалом згодом поділилися й деякі українські сайти.

Pornhub та Міа Халіфа: вірусна новина про спрямування доходів порнозірки на підтримку Ізраїлю — фейк

 

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Насправді жодної інформації щодо блокування чи передачі коштів порнозірки Pornhub на своїх платформах на цей час не публікував, і жодне авторитетне видання подібних новин не випускало. Сайт Newschecker, який займається фактчекингом новин, звернувся за коментарем до компанії, і електронною поштою журналістам підтвердили, що повідомлення про блокування коштів Халіфи та їх передачу на підтримку Ізраїлю було неправдивим.

30-річна Міа Халіфа, справжнє ім’я якої Сара Джо Шамун, є ліванкою за походженням і стикалася з критикою на початку кар’єри, коли з’явилась у порнофільмі в хіджабі — громадськість висловлювала невдоволення, а сама акторка заявляла, що «отримувала з боку Ісламської держави погрози смерті».

Міа згодом покинула індустрію фільмів для дорослих та взялась за юридичну кар’єру, а нині на повідомлення про розірвання контрактів відреагувала так:

«Я б сказала, що підтримка Палестини знищила мої можливості для бізнесу, але я більше злюсь на себе за те, що не перевірила, чи вступала я в бізнес із сіоністами. Вибачайте».


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: