Постачання відеокарт минулого кварталу обвалилися на 43%, частка NVIDIA продовжує зростати — Jon Peddie Research

Опубликовал
Андрей Русанов

У першому кварталі цього року постачання відеокарт для ПК склало 54,8 млн одиниць. Це не так багато – падіння порівняно з аналогічним періодом рік тому становить 43%. Порівняно з минулим кварталом GPU продано на 14% менше. За даними Jon Peddie Research, це значно нижче середнього квартального показника за 10 років у 6,1%.

Постачання графічних рішень для настільних ПК впали на 40% порівняно з минулим роком, а GPU для ноутбуків скоротилися на 45%. Дискретних відеокарт для настільних ПК надійшло менше на 12,6%, порівняно з минулим кварталом.

Intel зіткнулася із найбільшим квартальним зниженням – на 17,5%. Постачання AMD скоротилися на 7,8% за квартал, тоді як відвантаження NVIDIA знизилися лише на 4,1%. Що стосується частки ринку, Intel втратила 2,9%, AMD отримала +0,9%, а частка NVIDIA збільшилась на 1,96%.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Ринок процесорів для ПК впав на 15,6% порівняно з минулим кварталом та на 38,8% порівняно з першим кварталом 2022 року. Ринок планшетів не змінився порівняно з попереднім кварталом.

Постачальники вважають, що вони, нарешті, позбулися надлишкових запасів – нормальна сезонність має взяти гору в другій половині або пізніше до кінця року. NVIDIA найкраще впоралася з ліквідацією запасів. Прогнозується продовження падіння  ринку у другому кварталі та невелике зростання у Q3 та Q4

 

Disqus Comments Loading...