Рубрики Новини

Microsoft випустила «страхітливий» різдвяний светр із Clippy — асистентом Office у вигляді канцелярської скріпки

Опубликовал
Катерина Даньшина

Microsoft вже протягом 5 років випускає светри, присвячені тематиці Windows. Зіркою чергової колекції “ugly sweaters” (почварних светрів) стала Clippy — балакуча скріпка-асистент із Microsoft Office.

Светр вже доступний у магазині Xbox Gear Shop за ціною 74,99 долара. Це досить висока ціна за святкове вбрання, але всі доходи після виробничих витрат будуть передані організації College Success Foundation (допомагає малозабезпеченим учням потрапити на навчання у заклади освіти) разом із пожертвуванням у розмірі 100 000 доларів від Microsoft.

Microsoft вже п’ятий рік випускає “потворні светри” на тему Windows, і вже третій рік компанія продає їх широкій публіці.

“Це почалося ще у 2017 році, коли ми розмістили три готові светри й запитали: “Який потворний светр ви б наділи цього року?”, і це був наш найкращий пост за весь рік. Люди казали: “Будь ласка, зробіть це!”, — розповідає Меган Мюлеман, старший менеджер соціальних мереж у Microsoft.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Microsoft почала виробляти светри роком пізніше, у 2018-му, коли представила свою першу модель, присвячену Windows 95. 100 одиниць роздали знаменитостям, ЗМІ та шанувальникам бренду.

Після цього Microsoft створила светр, натхненний Paint, у 2020 році, а минулого року — светр Minesweeper.

“Наші шанувальники справді ностальгують за Windows. Ми є одним із небагатьох технологічних брендів, якому уже 30 років і деякі люди виросли разом з нами”, — каже Мюлеман.

Цього року за натхненням Microsoft звернулася до Office та обрала своєю зіркою Clippy. Анімований асистент у вигляді скріпки вперше з’явився в пакеті Office 97, пропонуючи поради та рекомендації щодо використання програмного забезпечення Microsoft Office. Люди неоднозначно відгукувалися про такого помічника, багато хто говорив, що скріпка набридлива і відвертає увагу.

У результаті, у 2001 році з виходом Office XP Clippy пішла на відпочинок, щоб за 20 років повернутись у вигляді емодзі скріпки у Windows 11, стати частиною нових фонів і одним із головних елементів у пакеті наліпок Microsoft Teams.

“Ми постійно думали про Clippy та обговорювали її повернення. Просто для цього ніколи не знаходилось часу”, — каже Мюлеман.

Після відродження Clippy у Microsoft, тепер скріпка з’являється і на “потворному светрі”, який можна одягнути за обіднім столом на День Подяки чи на Різдво.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...