Притула оголосив збір коштів на три Байрактари для ЗСУ. Ціль — $15 млн за тиждень ($2 млн вже є)

Опубликовал
Володимир Скрипін

Відомий український телеведучий та волонтер Сергій Притула вирішив відзначити свій день народження Сьогодні, 22 червня 2022 року, йому виповнюється 41 рік запуском нового збору коштів у межах проєкту «Народний Байрактар». Створений ним БФ підписав угоду з метою купити три турецьких ударних БПЛА «Байрактар» для повітряних сил ЗСУ. Запуск ініціативи він анонсував у відеозверненні, яке поширив у соцмережах.

Для закупівлі Байрактарів всього потрібно $15 мільйонів — понад пів мільярда гривень. При цьому початок вже покладено — $2 мільйони Фонду вдалося акумулювати з попередніх пожертв. Сергій Притула закликав небайдужий простих українців та бізнес допомогти зібрати решту — ще $13 мільйонів. У Фонді сподіваються зібрати необхідну суму за тиждень.

Донатити можна у декілька способів — на картки mono, ПриватБанк, PayPal, Patreon, криптогаманці, тощо — всі необхідні реквізити для переказів коштів можна знайти за цим посиланням.

«Любі українці! Цей день настав! Ми купуємо Байрактари.

І я запрошую вас долучитися до цієї шляхетної справи. Наш фонд підписує угоду, згідно з якою ми плануємо придбати три ударних безпілотники Bayraktar, і передати їх повітряним силам ЗСУ.

Це величезний бюджет — понад пів мільярда гривень. Сума гігантська, але якщо навалимося вся разом — і люди, і бізнес, то цю суму ми закриємо. Перейдіть за QR-кодом і оберіть зручний для вас спосіб задонатити: Приват, Моно, крипта, PayPal, рахунки фонду.

Я вірю в те, що за тиждень ми зможемо зібрати грошей для купівлі трьох байрактарів. І початок цьому збору робить наш фонд. З тих грошей, які вже нам дали, ми закумулювали для цього проєкту два мільйони доларів. Залишилося зібрати ще 13 [мільйонів доларів].

Так що давайте палити русню разом. Це проєкт “Народний Байрактар”. Поїхали! Точніше, полетіли!»

Сергія Притула,

український актор, активіст, волонтер та голова благодійного фонду «Сергій Притула»

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Раніше Фонд Притули допоміг продати з аукціону нагороду гурту Kalush Orchestra, що переміг на «Євробаченні-2022», за $900 тис., панамку лідера гурту Олега Псюка за 11 млн грн, картину відомої української художниці Марії Примаченко «Квіти виросли коло четвертого блоку» за $500 тис. та ще багато предметів. За кошти, отримані на цих благодійних аукціонах, закуповували спорядження та дрони для армії, зокрема безпілотники «Валькірія».

Відео

Паралельно з Притулою на дрони для ЗСУ цього тижня збирає monobank — на момент публікації зібрано вже понад 40 млн грн.

Disqus Comments Loading...