Проблеми Xbox у Європі: продавці та видавці втрачають інтерес до платформи, «більшість» ексклюзивів виходять на PS5

Опубликовал
Вадим Карпусь

Схоже, над напрямком бізнесу Microsoft Xbox згущуються хмари. За даними GameIndustry, у Xbox Series X/S в Європі не все добре з підтримкою з боку ігрової індустрії. Про це свідчать розмови з «дуже відомим» видавцем та інді-спільнотою.

Перші ластівки занепокоєння з’явились минулого року, коли деякі європейські роздрібні торговці взагалі відмовилися від Xbox Series X/S. Але цього року все стало ще гірше, аж до такої міри, що видавці починають сумніватися, чи варто їм і надалі підтримувати Xbox.

На цьому питання, які можуть викликати занепокоєння, не закінчуються. За даними джерела, «більшість» ексклюзивів Xbox колись потрапить на PS5, а Game Pass приділяється менше уваги, популярність якого значною мірою незмінна. Хоча до таких повідомлень можна ставитися зі скепсисом, GameIndustry в минулому зарекомендував себе як надійне джерело новин ігрової індустрії.

Минулого місяця Microsoft спробувала заспокоїти занепокоєння за допомогою оновлення Xbox Business, у якому вони показали, що кілька старіших ігор меншого масштабу стали мультиплатформенними, але інші, як-от Starfield, наразі не працюють. Крім того, компанія пообіцяла продовжувати роботу над новим апаратним забезпеченням, яке має забезпечити «найбільший технічний стрибок за всю історію».

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Хоча Microsoft може планувати випускати нову потужну консоль, без підтримки з боку розробників це не буде мати великого значення. Якщо видавці втратять інтерес до розміщенням своїх ігор на платформі, це призведе до відсутності цікавого контенту та зниження інтересу з боку споживачів. Саме так було з Sega, яка згодом була змушена відмовитися від апаратного забезпечення.

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...