Процесор Snapdragon 8 Gen 4 отримає частоту до 4,26 ГГц, щоб перемогти Apple A18 — інсайдер

Опубликовал
Андрій Русанов

Згідно з інсайдом, Qualcomm підвищує тактову частоту мобільного процесора Snapdragon 8 Gen 4 до 4,26 ГГц. Ця зміна дозволить йому конкурувати з майбутніми чипами A18 та A18 Pro для iPhone, які також можуть працювати на вищих частотах. Перегони частот відбуваються на тлі виходу продуктивного процесора M4 від Apple з високою частотою, які допомогла йому досягти високого результату в одноядерних тестах. Раніше повідомлялося, що дизайн Snapdragon 8 Gen 4 буде завершений у квітні цього року з цільовою частотою 4,00 ГГц.

Підвищення частоти процесора можна досягти завдяки 3-нм техпроцесу N3E від TSMC. Але відсутність підтримки архітектури ARMv9 може завадити високі продуктивності. Очікується, що Snapdragon 8 Gen 4 буде анонсований у жовтні, тож Qualcomm має кілька місяців, перш ніж його оновлений дизайн буде надісланий партнерам. Представлення Apple M4, ймовірно, застало компанію зненацька та змусила перелаштувати чип. Завдяки частоті 4,26 ГГц Snapdragon 8 Gen 4 може отримати значний приріст одноядерної продуктивності, а структура ядер «2 + 6» зможе додати видатні багатоядерні результати.

З огляду на те, що M4 виробляється за 3-нм техпроцесом другого покоління TSMC, Apple, швидше за все, використовуватиме цю ж технологію для A18 і A18 Pro. Повідомляється, що Qualcomm також буде масово виробляти Snapdragon 8 Gen 4 на тій же технології, тому ринок чекає захоплива конкуренція. Зазначається, що майбутній процесор базується на Snapdragon X Elite, який не підтримує набір інструкцій ARMv9.

Це означає, що Snapdragon 8 Gen 4 не матиме розширення Scalable Matrix Extension (SME), яке дозволяє M4 виконувати складні робочі завдання ефективніше, а також є однією з причин високого одноядерного та багатоядерного результату у Geekbench 6. Новий Qualcomm для смартфонів менш продуктивним через відсутність SME, тому нова цільова частота 4,26 ГГц може бути виправданою.

Онлайн-курс "People Management" від Laba.
Пройдіть шлях від формування відповідальної команди до написання кар'єрної карти для кожного співробітника разом з топменеджеркою з 11-річним досвідом у провідних IT-компаніях.
Детальніше про курс

Однак постає питання охолодження. Виробники телефонів повинні встановлювати більші випарювальні камери, щоб дозволити Snapdragon 8 Gen 4 працювати з максимальною продуктивністю протягом тривалого часу, інакше всі зусилля Qualcomm зійдуть нанівець.

Джерело: Wccftech

Disqus Comments Loading...