Процесори Intel Bartlett Lake-S для LGA-1700 з дивною конфігурацією вийдуть у 2025 році, — неофіційно

Опубликовал
Андрій Русанов

Згідно з витоком, настільні процесори Intel Bartlett Lake-S будуть випущені у 2025 році. Це гібридні процесори з новими ядрами Bartlett Lake (BTL), а також Alder Lake (ADL) та Raptor Lake (RPL).

Цим сімейством процесорів Intel продовжує життя платформі LGA-1700. Процесори Intel Bartlett Lake-S спочатку задувалися як призначені для мережевих та тонких пристроїв, але виявилося, що ця інформація була неточною. За словами автора витоку Jaykihn, процесори вийдуть на споживчий ринок.

Сімейство Intel Bartlett Lake-S матиме п’ять рівнів за характеристиками та дві групи — з обома типами ядер ADL та RPL (TDP 45 Вт та 65 Вт) і лише з продуктивними BTL (TDP 45 Вт, 65 Вт та 125 Вт). У ньому буде один процесор Core 9 (не Ultra) лише з 12 продуктивними ядрами. Чипи Core 7 будуть доступні у конфігураціях 10P або 8P+16E. Core 5 вийдуть у варіантах 8P, 6P+8E та 6P+4E. Молодші чипи Core 3 та Core Processor матимуть 4 та 2 продуктивних ядра ADL / RPL.

Онлайн-курс "AWS для початківців" від robot_dreams.
Навчіться працювати з cloud-native системами та побудуйте власний застосунок для зберігання даних у системі AWS.Досвід і фідбек від Fullstack Developer in Amazon.
Детальніше про курс

Рішення Intel перезапустити чипи Raptor Lake / Alder Lake паралельно з новими, лише з продуктивними ядрами, ймовірно, націлене на конкуренцію з платформою AMD AM4, яка все ще актуальна. За словами джерела, нова серія процесорів буде запущена в січні 2025 року.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...