Рубрики НовиниСофт

«ПриватБанк»: у 2023-му українці оплатили через смартфони-термінали 7,8 млн покупок на суму понад 3,2 млрд грн

Опубликовал
Вадим Карпусь

«ПриватБанк» поділився статистикою використання застосунку «Термінал», який дозволяє використовувати у якості POS-терміналу власний смартфон.

Зазначається, що за останній рік кількість торговців, що завантажили цей застосунок та зробили щонайменше одну транзакцію, зросла майже у 5 разів ─ з 14 до 48 тис. А загалом застосунок встановили 83 тис. клієнтів.

ТОП 5 підприємців та бізнесів, що найчастіше використовують приймання оплати через смартфон та «Термінал»:

  • Торгівці на продовольчих та промислових ринках;
  • Крамниці товарів для дому;
  • Продуктові крамниці;
  • Салони краси;
  • Кафе та ресторани.

Протягом 2023 року за допомогою «Терміналу» українці оплатили 7,8 млн покупок на суму понад 3,2 млрд грн.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

За кількістю оплат через «Термінал» та смартфон лідирують продуктові крамниці – майже 600 тис. транзакцій за рік, та заклади громадського харчування – 420 тис. Найбільший середній чек – у салонах краси (1550 грн) та магазинах електроніки (1520 грн).

Кожний четвертий з активних користувачів «Терміналу» (понад 12 тис. підприємців) підключив та постійно користується сервісом програмного реєстратора розрахункових операцій ПРРО «Каса», який працює безпосередньо в застосунку. Такий сервіс вже врахований до тарифу з еквайрингу ─ 1,3% від транзакції для користувачів застосунку «Термінал».

Disqus Comments Loading...