Qualcomm S7 і S7 Pro — навушники зможуть відтворювати аудіо без втрат через Wi-Fi

Опубликовал
Юрій Орос

Qualcomm в рамках Snapdragon Summit анонсувала звукові платформи Qualcomm S7 та S7 Pro Gen1 для навушників і колонок. Ці чипи дадуть змогу «краще використовувати алгоритми штучного інтелекту та отримувати найсучасніший аудіодосвід».

Заявляють ушестеро більшу загальну потужність, та понад стократне прискорення обчислень алгоритмів ШІ, якщо порівнювати з «попереднім поколінням».

Одну із найцікавіших технологій отримав Qualcomm S7 Pro — Qualcomm Expanded Personal Area Network Technology (XPAN) та з’єднання micro-power Wi-Fi. Вона розширює діапазон з’єднання з пристроєм у приміщенні зі спільною мережею, а також підтримує трансляцію lossless-музики до 192 кГц. Bluetooth може лише 48 кГц на відстані до 10 м, тому його вирішили «доповнити».

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Сьогодні ми можемо передавати 24-бітовий звук 48 кГц через Bluetooth, використовуючи AptX Adaptive як частину Snapdragon Sound. Це далеко не lossless. Це музичний потік із втратами. Ми не можемо передавати lossless 24-біта на частоті 96 кГц, бо Bluetooth просто не підтримує таку швидкість.

Коли ми зменшили енергоспоживання і можемо підключити Wi-Fi до навушників, ми здатні передавати аудіо з частотою 96 кГц на навушники через Wi-Fi. Ми можемо робити це й зберегти 10 годин відтворення на елементі живлення на 50 мАг, тобто ми можемо передавати аудіо без втрат через Wi-Fi при тому ж енергоспоживанні, що і при передачі аудіо з втратами через Bluetooth.

— Діно Бекіс, віцепрезидент Qualcomm, передає The Verge.

Технології Snapdragon Sound будуть представлені в апаратних новинках Qualcomm — процесорах Snapdragon 8 Gen 3 (для смартфонів та планшетів) та Snapdragon X Elite (для ноутбуків). Які у поєднанні з відповідними навушниками або колонками мають забезпечити новий рівень бездротового звучання. Шукати сумісні моделі треба серед партнерів Snapdragon Sound, зокрема Audio-Technica, Bose, Edifier, Fiio, Jabra, LG, Master & Dynamic, Shure тощо.

Disqus Comments Loading...