Рубрики Новини

Ракета SpaceX Falcon 9 і капсула Crew-4 дісталися стартового майданчика. Запуск заплановано на 23 квітня

Опубликовал
Тетяна Нечет

Космічний корабель SpaceX Dragon Freedom, необхідний місії NASA Crew-4, прикріплений до ракети Falcon 9, яка запустить його на Міжнародну космічну станцію (МКС) 23 квітня. Обладнання доставлено на майданчик 39A у Космічному центрі Кеннеді у Флориді 19 квітня, пише NASA.

У рамках місії Crew-4, астронавтів NASA К’єлла Ліндгрена, Роберта Хайнса, Джесіку Уоткінс, а також Саманту Крістофоретті з Європейського космічного агентства (ЕКА) доставлять на орбітальну станцію для тривалого перебування. Це буде четверта контрактна місія з екіпажем, яку відправить SpaceX на МКС для NASA.

Проте Crew-4 стане сьомою місією з доставки астронавтів для SpaceX в цілому. Крім оперативних польотів для NASA, у травні 2020 року компанія також запустила двох астронавтів на космічну станцію під час випробувального польоту під назвою Demo-2; відправила на орбіту чотири приватні космічні літальні апарати в рамках місії Inspiration4 у вересні 2021 року і запустила приватну місію Ax-1 на космічну станцію для компанії Axiom Space 8 квітня.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Falcon 9 розжене Dragon до орбітальної швидкості 28 тисяч 163 км на годину перед відділенням космічного корабля, зближенням та стиковкою з космічною станцією.

Прибуття Crew-4 в орбітальну лабораторію заплановано приблизно на 6 ранку за східним поясним часом 24 квітня, після чого буде коротка зустріч з астронавтами NASA Раджею Чарі, Томом Маршберном і Кайлою Беррон, а також астронавтом ЕКА Маттіасом Маурером, які прилетіли на МКС як частина SpaceX Crew-3 у листопаді 2021 року.

Астронавти NASA К’єл Ліндгрен (праворуч), Боб Хайнс (ліворуч), астронавт Європейського космічного агентства Саманта Крістофоретті (друга ліворуч) та астронавт NASA Джесіка Уоткінс (друга праворуч). Фото: NASA/Joel Kowsky
Disqus Comments Loading...