Rakuten Viber анонсував ШІ-функцію на базі ChatGPT, яка створює стислий виклад чату

Опубликовал
Володимир Скрипін

Найпопулярніший в Україні месенджер Rakuten Viber анонсував запуск нової функції «Стислий виклад чату», яка на вимогу надаватиме стислий виклад непрочитаних повідомлень в груповому чаті (чи то батьківському, чи то будинковому). Вона працює на базі технології ChatGPT і зараз тестується серед 10% користувачів iOS та Android в Україні, США, Японії, Болгарії, Польщі, на Філіппінах.

За задумом розробників, нова функція допоможе заощадити чимало часу багатьом українцям. Вона аналізує пропущену переписку (від 5 до 100 непрочитаних повідомлень) та надає стислий конспект всього, що обговорювалося, у форматі резюме. Відповідне діалогове вікно з пропозицією сформувати резюме діалогу автоматично зʼявлятиметься при відкритті групового чату з п’ятьма та більше непрочитаними повідомленнями.

Приклад використання нової ШІ-функції «Стислий виклад чату» в Rakuten Viber.

В теорії інструмент дозволить не проґавити нічого важливого, не витрачаючи багато часу на перечитування марнослів’я та чвар, які лишаються незмінним атрибутом усіх групових чатів. Як на практиці, треба тестувати.

Нова функція підтримує українську та ще понад 50 мов. Поки що ШІ-анотації доступні тільки для групових чатів як найпопулярнішого формату спілкування серед користувачів Rakuten Viber — дві третини в Україні щонайменше щомісяця спілкуються в групових чатах, свідчить внутрішня статистика.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Напередодні Rakuten Viber повідомив про призначення першого директора в Україні — ним став екскерівник медіа про ІТ-бізнес AIN.UA Ілля Бошняков.

  • За даними Kantar Ukraine, станом на грудень 2023 року щодня Viber користувалися 77% українців проти 88% у Telegram.
Disqus Comments Loading...