Рубрики НовиниСофт

Reddit послаблює правила для ШІ-порно та погрожує «звільнити» модераторів спільнот через необґрунтовані позначки NSFW

Опубликовал
Андрей Русанов

Протести в Reddit продовжуються, як і репресії у відповідь. Тепер компанія взялася за спільноти, які, на її думку, необґрунтовано були позначені як NSFW (Not Safe For Work, поширене позначення відвертого контенту). Також Reddit змінив правило, що стосується ШІ-порно за участю вигаданих персонажів – у бік послаблення.

Reddit повідомив модераторам сабреддитів: вони повинні «негайно виправити» маркування NSFW. Кожна спільнота, яка «історично не вважалася NSFW, не вважатиметься такою відповідно до нашої поточної політики». Якщо мітку не буде видалено, будуть «видалені» усі модератори, які прийняли таке рішення. Також вони можуть втратити можливість призначатися модераторами будь-де у майбутньому, якщо почнуть дійсно розміщувати порно, щоб виправдати ярлик.

Загроза може зачепити користувачів Cyberpunk 2077: гравці вже почали постити відверті зображення персонажів на знак протесту проти вимоги прибрати мітку NSFW із сабреддита гри.

NSFW-сабреддіти мають вікові обмеження і не мають права на рекламу, що потенційно впливає на здатність Reddit монетизувати канал. Не те щоб питання з міткою NSFW таке вже однозначне. Наприклад, спільнота r/military заявляла, що вивісила ярлик через те, що військовий контент може бути пов’язаний із насильством. Проте до вечора четверга низка спільнот, включно з r/military, вже позбулися статусу NSFW.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Щодо справжнього, не протестного порно, Reddit трохи змінив правила його розміщення: потенційно може стати більше згенерованого ШІ-контенту з вигаданими людьми чи персонажами. Ще у 2018 році Reddit заборонив порно, створене ШІ, трактуючи його як примусову порнографію чи діпфейк. Виняток стосується лише контенту, створеного за явною згодою професійних працівників галузі.

Правила Reddit до та після змін

Послаблення торкнулося ШІ-порно з вигаданими персонажами. Тепер можна публікувати «матеріали, створеними штучним інтелектом, на яких зображені вигадані люди чи персонажі, а також художні твори (наприклад, мультфільмам, аніме тощо)». При цьому повинні дотримуватися решти правил Reddit щодо авторських прав та інших моментів.

Джерела: The Verge і The Verge

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов