Рубрики НовиниСофт

Протести в Reddit вийшли на новий рівень: спільноти розміщують порно та переходять у категорію NSFW

Опубликовал
Андрей Русанов

Як протест проти підвищення цін У Reddit та масового позбавлення прав модераторів, ряд сабреддітів оголосили себе NSFW та виклали порно. Reddit відреагував, знов позбавивши прав цілі команди модераторів бунтівних пабліків. Серед протестувальників за допомогою порно – r/interestingasfuck, r/TIHI, r/formula1, r/videos, r/HomeKit,  r/HomePod та інші популярні спільноти.

Щоб відвідати NSWF-спільноту, необхідно погодитися, що вам виповнилося 18 років – цього не можна зробити на мобільній платформі без запуску програми. Також сабреддіти NSFW позбавлені права на рекламу та націлення – такий крок не дозволить Reddit монетизувати їх. Таким чином від страйку страждає і компанія, і самі протестувальники.

Деякі спільноти, які явно не мають відношення до NSFW і не декларують такий статус, послабили свої обмеження на контент – користувачі кинулися публікувати там порно. Серед них – r/iOS, r/simpsonsshitposting та r/Wellthatsucks.

Раніше понад 8000 сабреддітів закрилися на знак протесту проти зміни цін на компанії API. Зараз закритими повністю або частково залишаються приблизно 3300 з них, але протест набуває нових форм.

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

Протистояння спалахнуло через рішення Reddit брати набагато більшу платню за користування його API. Ця міра спрямована проти навчання моделей ШІ на контенті мережі, але від неї постраждали багато сторонніх сервісів, яким нові ціни не по кишені.

Компанія стверджує, що більшість користувачів не підтримують протести, засилля порно та «просто хочуть спокійно жити. Що є безперечним – втрата Reddit репутації та популярності у зв’язку з подіями.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...