Reddit забанить себе в Google, якщо не дійде згоди с ШІ-компаніями щодо оплати використання власних даних

Опубликовал
Андрей Русанов

Як повідомляє The Washington Post, Reddit може відключити індексування в Google та змусити переходити на Reddit, якщо не буде укладено угоди про оплату користування даних з компаніями, які займаються генеративним ШІ. Початково видання стверджувало, що користувачів змусять заходити в акаунт Reddit, але потім компанія скорегувала цю інформацію – читати можна буде й без логіна.

«Reddit може вижити без пошуку», — заявив представник компанії.

Reddit не заперечує, що може блокувати пошукові сканери. «Що стосується сканерів, у нас наразі немає чим поділитися на цю тему», — повідомив The Verge представник Reddit Тім Ратшмідт, уточнивши, що попередній коментар «нічого не змінюється» стосується лише входу у Reddit.

Як може виглядати пошук Google без Reddit можна було відчути, коли багато субредітів припинили роботу на знак протесту – тоді результати вели до приватних спільнот. Якщо Reddit піде на цей крок, пошук «site:reddit.com» може стати недоступним.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Також Washington Post повідомляє, що крім Reddit ще 535 компаній вирішили заблокувати свій вміст для навчання генеративного штучного інтелекту. Не став виключенням й X Twitter, власник якого Ілон Маск звинувачував OpenAI та інших у збиранні даних, виправдовуючи обмеження API на автоматичне читання, запроваджені цього літа.

Disqus Comments Loading...