Новини IT-бізнес 22.10.2023 о 08:00 comment views icon

Reddit забанить себе в Google, якщо не дійде згоди с ШІ-компаніями щодо оплати використання власних даних

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Reddit забанить себе в Google, якщо не дійде згоди с ШІ-компаніями щодо оплати використання власних даних

Як повідомляє The Washington Post, Reddit може відключити індексування в Google та змусити переходити на Reddit, якщо не буде укладено угоди про оплату користування даних з компаніями, які займаються генеративним ШІ. Початково видання стверджувало, що користувачів змусять заходити в акаунт Reddit, але потім компанія скорегувала цю інформацію – читати можна буде й без логіна.

«Reddit може вижити без пошуку», — заявив представник компанії.

Reddit не заперечує, що може блокувати пошукові сканери. «Що стосується сканерів, у нас наразі немає чим поділитися на цю тему», — повідомив The Verge представник Reddit Тім Ратшмідт, уточнивши, що попередній коментар «нічого не змінюється» стосується лише входу у Reddit.

Як може виглядати пошук Google без Reddit можна було відчути, коли багато субредітів припинили роботу на знак протесту – тоді результати вели до приватних спільнот. Якщо Reddit піде на цей крок, пошук «site:reddit.com» може стати недоступним.

Також Washington Post повідомляє, що крім Reddit ще 535 компаній вирішили заблокувати свій вміст для навчання генеративного штучного інтелекту. Не став виключенням й X Twitter, власник якого Ілон Маск звинувачував OpenAI та інших у збиранні даних, виправдовуючи обмеження API на автоматичне читання, запроваджені цього літа.

«‎Ми це переживемо». Керівник Reddit відреагував на страйки проти платного API, які подовжили на невизначений термін

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: