Рубрики Новини

Рекламний дохід Google минулого кварталу впав на 4% — вдруге в історії компанії

Опубликовал
Катерина Даньшина

Техногіганти продовжують заробляти гроші, разом з тим демонструючи значне уповільнення зростання доходів. Згідно з фінансовим звітом Alphabet, компанія заробила $76 млрд у четвертому кварталі 2022 року  — у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року зафіксовано зростання на 1%. 

Рекламний бізнес Google є основним для компанії, і дохід там знизився приблизно на 3,5% порівняно з роком тому. Категорія “інше” (куди входять такі продукти, як апаратне забезпечення Google, Nest і дохід від Play Store) компенсувала ці втрати коштом власного зростання на 8%, разом з 32% щорічного зростання в Google Cloud

Тим часом загальний прибуток компанії за четвертий квартал суттєво впав і склав $13,6 мільярда — це зниження на 34% порівняно з минулим роком.

Кілька тижнів тому Google оголосила про звільнення 12 000 співробітників, близько 6% від загальної кількості працівників компанії. Це сталося до публікації фінансового звіту, тож тепер загальна картина справ у компанії виглядає яснішою. 

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Однак чистий прибуток Alphabet за 2022 рік склав $60 млрд  — що менше, ніж показник минулого року ($76 млрд), але все ще значно більше ніж прибуток 2020 року ($40 млрд). 

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...