Рекордна атака «шахедами»: сили ППО знищили 74 з 75 БПЛА, на Київщині зникло світло, енергетики закликають до економії

Опубликовал
Вадим Карпусь

У ніч на 25 листопада російські окупанти влаштували масштабну атаку ударними БПЛА Shahed-131/136. Зазначається, що цього разу загарбники випустили по Україні рекордну кількість безпілотників. Більшість з них була спрямована на Київ.

Спочатку Повітряні сили повідомили про 75 випущених дронів Shahed-131/136, 71 з яких вдалося знищити силам ППО. До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби. При цьому приблизно 40% цілей знищили мобільні вогневі групи. Згодом Повітряні сили уточнили інформацію та повідомили про збиття ще 3 безпілотників. Отже, охоронці українського неба знищили 74 дрони з 75. З них 66 БПЛА було збито над Київщиною та Києвом. Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

На превеликий жаль, уламки збитих БПЛА влучили в різні будинки та пошкодили їх. Так, у Солом’янському районі Києва уламки впали на дитячий садок та житловий будинок. У Голосіївському районі уламки впали на 4-поверховий будинок. У Дніпровському районі уламок дрона впав на сходову клітину верхнього поверху. Під час атаки постраждали п’ятеро людей, в тому числі 11-річна дитина.

Онлайн-курс "Ефективні презентації в PowerPoint" від Laba.
Навчіться доносити ідеї через актуальні візуалізації.Курс зі створення презентацій, які додивлятися до кінця.Будь то sales offer, чи pitch deck.
Дізнатись більше

Також через нічну російську атаку дронами спостерігаються перебої в роботі енергосистеми. За даними ДТЕК, загарбники поновили атаки по енергетичній інфраструктурі. Через обстріли в Києві без світла залишились:

  • 151 житловий будинок,
  • 75 домівок приватного сектору,
  • 12 установ.

Також через масовану атаку зникло електропостачання в 16 тисячах домівках Київської області.

Щоб уникнути аварійних відключень енергопостачання, енергетики закликають ощадливо споживати електроенергію.

Disqus Comments Loading...