Ремонтний сервіс у Німеччині виявив масовий дефект відеокарт AMD Radeon RX 6900 та 6800 – графічний процесор виявився зруйнованим

Опубликовал
Андрей Русанов

YouTube-канал KrisFix, що висвітлює роботу німецького професійного сервісу з ремонту відеокарт, стверджує, що з 60 карток AMD Radeon RX 6900 і 6800, що надійшли на ремонт в останні три тижні, 48 мали важкий дефект, що робить їх непрацездатними.

KrisFix зняв відео з проханням до спільноти поділитись інформацією про проблему. Опитування серед клієнтів сервісу не виявило жодної закономірності, що поєднує усі ці випадки, крім використання останньої версії драйвера AMD, випущеного у грудні.

Однак характер пошкоджень, що були виявлені під час ремонту відеокарт, говорить про те, що драйвер навряд чи причетний до проблеми – графічні процесори виявилися повністю зруйнованими. Дефект також не пов’язаний з робочим навантаженням або інтенсивністю використання цих карток – опитування не виявило будь-якого екстремального використання GPU.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Дивною здається відсутність інших джерел, котрі б повідомляли про аналогічні проблеми з Radeon RX 6900/6800. Схоже, що переважна більшість користувачів не стикалася з ними. Можливо, дефект пов’язаний з конкретною партією відеокарт або джерелом їхнього постачання, хоча і такої закономірності не було виявлено в ході опитування користувачів. Але все ж карти надійшли в один й той самий сервіс у Німеччині.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...