Reuters: Ілон Маск готовий купити Twitter за $43 млрд, акції соцмережі та вартість Dogecoin виросли

Опубликовал
Максим Григор'єв

Джерела видання Reuters стверджують, що про угоду щодо придбання Twitter можуть оголосити вже у понеділок, 25 квітня. Рада директорів збирається рекомендувати угоду акціонерам та оголосити про продаж за ціною $54,20 за акцію або майже $43 млрд за всю соцмережу.

Найбагатша людина у світі за версією Forbes веде переговори про покупку Twitter особисто, і Tesla не бере участі в угоді.

Джерела додають, що Twitter досі не зміг забезпечити положення про «купівлю», яке б дозволило Маску вимагати інші заявки після підписання угоди. Проте, Twitter буде дозволено прийняти пропозицію з іншого боку, заплативши Маску комісію за зрив угоди.

Після появи новин про можливе придбання Маском Twitter криптовалюта Dogecoin зросла на 9%, а на торгах ф’ючерси на акції Twitter підскочили на 6,48%.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Вартість Dogecoin і майбутнє поглинання Twitter Маск безпосередньо не пов’язані. Але аналітики кажуть, що неодноразове схвалення Маском мемкойна викликає спекуляції з боку криптоінвесторів, які сподіваються, що Dogecoin буде включено в довгострокові плани Twitter.

«Йдеться, що рекламодавці зможуть платити DOGE за рекламу та інші види активності у Twitter. Ми бачили те саме, коли Tesla ввела можливість оплачувати свої товари за допомогою DOGE. Спекуляції можуть бути пов’язані з тим, що підприємства та акціонери Маска починають приймати криптовалюту, як це робить Tesla».

Директор з маркетингу Kryptomon Томер Нуні

Раніше цього місяця Маск пропонував Dogecoin як один з варіантів оплати Twitter Blue, служби підписки сайту з преміальними функціями.

Угода, якщо вона відбудеться, пройде лише через чотири дні після того, як Маск оприлюднив пакет фінансування для підтримки придбання. Це змусило правління Twitter серйозніше поставитися до пропозиції, а багато акціонерів попросили компанію не втрачати можливості для угоди. За словами джерел, до того, як Маск оприлюднив пакет фінансування, рада директорів Twitter мала відхилити заявку.

Маск оголосив про свій намір купити Twitter 14 квітня та зробити його приватним. Усі найбільші кредитори Волл-стріт, за винятком тих, хто консультує Twitter, взяли на себе зобов’язання надати боргове фінансування.

Disqus Comments Loading...