Російський шантаж GSC Game World викликав бурхливе зростання продажів гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl серед українців

Опубликовал
Вадим Карпусь

Завзятість українців – майже безмежна. Вона допомагає нам гуртуватись в часи викликів, будь то збір сотень мільйонів на техніку для оборони країни від нападників чи захист улюблених розробників від тих самих росіян.

Нещодавно дехто з так званої «російської сталкерської спільноти» заявив про намір злити в мережу велику кількість матеріалів з гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (включно з сюжетом та катсценами), якщо студія GSC Game World не виконає їхні вимоги. Від  українських розробників вимагали просити вибачення перед гравцями з росії та білорусі, розблокувати користувача NF Star в офіційному Discord та повернути в гру російську локалізацію. Тоді в коментарях до новини ком’юніті сайту ITC.UA висловлювало слова підтримки компанії GSC Game World. Але лише словами українці не обмежились, та почали діяти. Ні, кремль ще не спалили, але, за звичаєм, почали донатити – цього разу підтримувати фінансово розробників S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

В сервісі мікроблогів Twitter почали з’являтись повідомлення від українців, в яких вони пишуть про оформлення попереднього замовлення на гру S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. В деяких випадках вони пишуть, що навіть не планували грати в цю гру, але в такий спосіб підтримують розробників.

Дехто купує гру та відправляє її друзям як подарунок.

Така активність української спільноти вже приносить свої плоди. Гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl стрімко підіймається в глобальному рейтингу Steam.

Закликаємо читачів також приєднатись до цієї ініціативи та підтримати гривнею розробників з GSC Game World та захисників у ЗСУ.

Disqus Comments Loading...