Розмитнення та купівля-продаж авто, відшкодування вкладів, зміна місця проживанні – незабаром у «Дії» з’являться 5 нових послуг

Опубликовал
Вадим Карпусь

Днями на порталі «Дія» запрацювала нова послуга – закриття ФОП онлайн. А вже незабаром перелік доступних онлайн-послуг поповниться декілька новими. Про це розповіла команда Мінцифри, яка активно працює над їх запровадженням. В тому числі нам обіцяють довгоочікувану послугу розмитнення авто онлайн, про яку говорять вже понад рік та постійно переносять.

Отже, найближчим часом в «Дії» планують запустити 5 нових послуг:

  1. Відшкодування вкладів. Вкладники збанкрутілих банків зможуть через «Дію» подати заявку про відшкодування коштів депозитів, які перебувають під захистом Фонду гарантування вкладів.
  2. Розмитнення авто. Команда Мінцифри доопрацьовує законопроєкт, який нарешті дасть можливість розмитнити авто в кілька кліків у застосунку. Але ще треба буде дочекатись ухвалення закону Верховною Радою України та його підписання президентом.
  3. Перереєстрація авто в разі купівлі-продажу. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.
  4. Зміна місця проживання. При зміні місця проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично – без людського фактора. Через повномасштабну війну запуск цієї послуги відклали, проте вже скоро планують повернутися до неї та запустити бета-тест.
  5. Документи про освіту. Наразі йде робота над додаванням в застосунок документів про освіту ─ атестатів та дипломів. Ними можна буде скористуватися при вступі до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

Наразі застосунком «Дія» користуються понад 19 млн українців. Застосунок надає доступ до 26 послуг та 14 документів.

Disqus Comments Loading...