Розпаковка «Black Box» ─ боєць ГУР МО показав БПЛА «Бобер», який вражає ворожі цілі на відстані до 800 км

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як і обіцяли організатори збору «Що у «Black Box», зібравши 15 млн грн вони розповіли, що саме ховається в таємничій чорній коробці, та на що спрямовуються зібрані кошти.

Розкрив інтригу боєць одного зі спецпідрозділів ГУР МОУ з позивним «Колібрі». Він один з тих, хто безпосередньо працює з «коробкою». Всередині «Black Box» знаходиться, зокрема, виготовлений в Україні баражуючий боєприпас «Бобер». Він здатний долати відстань до 800 км та атакувати важливі військові цілі противника в глибокому тилу.

Зазначається, що «Бобер» ─ це не єдина складова «коробки». Проте не про всі цікавинки можна розповідати на загал вже зараз.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

«Завдяки цьому та іншим засобам з «Black Box» ми зменшували та зменшуємо наступальний потенціал противника», ─ зазначив «Колібрі».

За перші 8 місяців 2023 року «коробка» завдала ворогові збитків на понад $900 млн. В Фонді «Повернись живим» кажуть, що «Бобер» успішно виконував задачі у тимчасово окупованому Криму, на інших тимчасово окупованих територіях України. Крім того, він «залітав» на військові об’єкти на ворожій території. Наприклад, складова «Black Box» влучила у сховище, де зберігалися ракетні частини до балістичних ракетних комплексів «Іскандер».

На зібрані 15 млн грн планується придбати автівки з комплектуючими для бійців ГУР МО, які працюють з «Black Box».

Disqus Comments Loading...