Ринкова вартість Nvidia сягнула $1,83 трлн — тепер чипмейкер коштує дорожче за Google і Amazon

Опубликовал
Катерина Даньшина

Акції Nvidia зросли на 2,5%, закрившись у середу із ринковою капіталізацією у $1,83 трлн. Чипмейкер обійняв четверте місце в рейтингу компаній із найбільшою ринковою вартістю, випередивши спочатку Amazon, а згодом і власницю Google Alphabet.

Нафтова компанія Saudi Aramco тим часом опинилась на третьому місці з $2 трлн ринкової вартості — слідом за Microsoft ($3,04 трлн) та Apple ($2,84 трлн).

Як зазначає Bloomberg, загалом у 2024 році акції Nvidia зросли на 49%, додавши $602 млрд до ринкової вартості компанії — усе завдяки великому попиту на її чипи, які використовуються в центрах обробки даних для складних обчислювальних завдань, необхідних для програм ШІ.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

На цей час Nvidia пропонує чип H100, на якому працює більшість великих мовних моделей, що використовуються на сьогодні (включно з ChatGPT OpenAI та проєктами ШІ від Microsoft, Meta та Amazon). Також компанія близька до випуску кращого прискорювача H200, який має більші обсяг пам’яті та пропускну здатність, ніж попередниця.

Nvidia планує опублікувати свій фінансовий звіт 21 лютого

Disqus Comments Loading...